Valaki elárulná nekem hogy valójában mit hány fokon kell mosni?
Újabban (gondolom a gyártó saját védelme érdekében) mindenre 30 fok van írva, még a törölközőre is pedig azt eddig akit hallottam mindenki 60 meg 90 fokon mossa.
Most akkor mi az igazság? Mi az ami tényleg nem bír 30-40 foknál többet és mi az ami mehet 50-60 akár 90 fokon?
Gyapjú wool összemegy magas fokon.
Nem csak azért írják rá, hanem mert energiát spórolsz, ha nem 40 hanem csak 30 fokon mosol.
Minden ruhának be van írva a címkéjére hogy hány fokon szabad MAXIMÁLISAN mosni.
Annak semmi értelme ha beteszel egy ruhát, 90 fokon megfőzöd, aztán kiveszed darabokban, mint a frissen mosott zoknit.
Ehhez meg kell tanulnod melyik anyag, alapvetően mit bír ki és akkor tudod mit hogyan fogsz tudni mosni.
Igaz hogy a törölközőt, fehérneműket, konyharuhákat, ágyneműket 90 fokon kéne mosni, de ezt csak a frotír, 100% pamut és vászon anyagokkal teheted meg. Ha más is van keverve a szövetbe, akkor már kötelező az ajánlott hőmérsékletet betartani, különben tönkre megy a kelme. 40 és 60 fokon moshatod a pólokat, nadrágokat, egyéb lakás textileket. De itt is figyelni kell a kelme típusát. Mert egy pamut póló kibírja a 90 fokot is, de egy len, muszlin, szteccs és farmer már nem. De mindent megtalálsz googliban.
Nekem a törölközőkre 60 fok van írva :)
Amúgy meg pamutot 40 fokon mosok (tudom sokra 30 van, de megszoktam a 40-et, a régi mosógépemen nem volt 30 fok)
A konyharuhákat 90 fokon, ha fertőtleníteni akarom néha. És ennyi.
Én nagyon ritkán nézem, mit hány fokon lehet mosni.
Ami tiszta, csak pl. egyszer beleizzadtam, és frissíteni kell, elég 30 fokon, de ezt csak néha csinálom.
Pólókat, pamut cuccokat, ágyneműt 40-en mosom.
Munkásruha, farmer, törölköző 60 fokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!