Hogy takarítjátok a WC-t? Az elég, ha én csak Domestossal szoktam?
Heti egyszer teszek bele domestost, akkor alaposan atsikalom wc kefevel, allni hagyom, oblitek. A tetot es uloket domestos-os torlokendovel attorlom, azt par naponta. Szoval szerintem eleg.
Mikor bekoltoztem, vastagon allt a vizko, akkor naponta tettem bele domestost, azt is leszedte.
Nekem leszedte. A fekete domestos.
Nem tudom mit kene meg bele tenni, hiszen fertotleniteni kell. A domestost be tudom tenni a perem ala is, wc kefevel atsurolom, allni hagyom es ennyi.
En elegge kenyes vagyok a tisztasagra, bar biztosan lesz itt olyan, akinek ez nem eleg. Amugy csak esszel ezekkel az osszeontogetessel, mert igy kepzodhetnek merges gazok is.
Kóla kartonszámra. Vízkőoldani. Persze...
1. Nem tudom, hogy a "fekete" domestos tartalmaz-e külön vízkőoldót, de ha jól emlékszek a Domestos eredetileg nem más, mint parfüm, folyékony szappan, és hypo. Igen, a jó öreg hypo. Csak a szaga jobb, és oldja a koszt is valamicskét.
2. A vízkőoldók hatóanyaga általában nem más, mint kutyaközönséges sósav, csak hígítva. Az én "kedvencem" a fehér flakonos, literes vízkőoldó (10%-os sósavtartalommal), amely többe kerül, mint a teljesen hasonló flakonban árult, 20%-os sósav. (Tipp: 1 liter sósav + 1 liter csapvíz == 2 liter vízkőoldó)
Még valami: a hypo önmagában NEM oldja a vízkövet, legfeljebb fehéríti.
És hát a szokásos munkavédelmi-egészségügyi szabály: hypo-t, hypo tartalmú szert semmilyen módon ne keverjünk sósavval, mert a felszabaduló klórgáz egy kicsit halálos.
Én sima hypoval takaritom. Öntök bele, a kefével jól megsikálom, állni hagyom és lehúzom.
A Domestosnak asszem ugyanaz a hatóanyaga.
A domestos teljesen jó, nekem ez vált be a legjobban, a hypót nem tudom beönteni a perem alá, pl. De van akinek ez a jó.
Vízkőoldót szoktam még használni, bár ritkán, mert nincs többször szükség rá, akkor vagy sósav, vagy citromsavas vízkőoldó. Utóbbit szeretem jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!