Hogyan mivel takarítjátok a mosogatógépet?
Én hetente egy alkalommal kiszedem a szűrőrendszert, és átkefélem mosgatószeres vízzel, majd elöblítve visszateszem. Valamint a gédereket és a felfekvő fém felületeket is áttörlöm.
Két-három havonta speciálisan erre gyártott tisztítószerrel egy 70 fokos programot lezavarok.
Amúgy a tányérokból, edényekből egy papírtörlővel kiseprem az ételmaradékot, és egy spriccantásnyi csapvízzel elöblítem. (Amíg kézzel mosogattam, akkor is így tettem a mosogató medencébe, így nem száradt rá semmi.) Használok sót és öblítőszert is, ezeket is hetente utántöltöm.
#2 es,nagyon kevesen teszik azt meg,hogy a tányérokból kiseprik a még bent maradót .Mi is így csináljuk,mert a gép nem konyha malac .A gép is könnyebben és még tisztábban is mosogat .Sokan nem tudják,mert ők nem műszakiak,a bent maradt ételmaradék ,mind a szűrő tetejére megy ,és a ezáltal kevesebb vizet tud a szivattyú szívni .
A szűrőbe szorult anyagok az öblitésnél is ott vannak .
Az igy letisztitott edények után elég félévente meg nézni a szűrőt,legtöbbször még tisztitani sem kell .
Örülök hogy 2 en legalább így csináljuk .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!