Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » "Nehéz", vagy "bonyolult"...

"Nehéz", vagy "bonyolult" dolog-e a ruhák mosása? Kérdezném elsősorban a tapasztalt hölgyeket, asszonykákat!

Figyelt kérdés

Családi okok miatt, úgy néz ki a helyzet, hogy magamra fogok mosni az elkövetkező időkben. Természetesen mosógépünk van, azzal végezném. (Bosch, vagy Hajdu?, 10 évnél nem nagyon öregebb) Csakhogy a legnagyobb probléma, hogy eléggé tapasztalatlan vagyok benne, viszont sok olyan ruhám van , melyeket nagyon szeretek, főként farmerok, fehér műszálas "sötétben világítós" ruhák, stb. és ez miatt nagyon félek, hogy lévén nem értek hozzá, rosszul mosnám ki és összemennének, elszakadnának, stb. Ezért megkérném, hogy 1-2 jó tanácsot írjatok, napokon belül próbára kell tegyem magam.

Köszöni a segítséget: egy 21 éves fiatalember.

2010. febr. 1. 23:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Annyira édi a kérdés! DE szinte már tényleg mindent leírtak. Nem olvastam teljesen végig a válaszokat, de még annyit, ha makacs foltod van egy fehér ruhán, akkor kézmeleg Cloroxos vízbe áztasd be egy pár órára mosás előtt.

Nem tudom milyen a géped, de én az enyémen nagyon szeretem az öblítőstop funkciót. Ez arra jó, hogy ha nem tudod egyből mosás után kiteregeti a ruhát, akkor ha bekapcsolod ezt a programot, akkor a gép nem engedi le az utolsó öblítős vizet, és abban áznak a ruhák, amig ki nem centrifugázod. Ez jó, mert nem poshadnak be, és nem is gyűrődnek. Én szoktam olyat, hogy késő este elindítom rárakom az öblítőstopot, és reggel teregetem csak ki.

És arra tényleg figyelj, hogy ne tömd meg a gépet, mert leszakadhat a dob.

Meg néha tisztítsd ki a mosópor, meg öblítő tartót. Azt valahogy ki lehet venni, és el lehet mosni. Egyébként én is mindent kifordítva mosok. Ezzel elkerülheted, hogy ha esetleg összemosol valamit, akkor csak a ruha belsejét fogja be.

Ja, ha veszel valami új cuccot, és úgy látod, hogy mehet neki a színe mosás közben, akkor mosás előtt áztasd be enyhén ecetes vízbe. Színes lesz a víz, de ne ijedj meg, csak a felesleges festék jön ki belőle. Ha esetleg nem tudod eldönteni, hogy mehet-e a színe, akkor inkább áztass be minden új cuccot, abból baj nem lehet.

2010. febr. 2. 14:46
 12/17 A kérdező kommentje:

8. válaszoló: az asszonykákat úgy értettem, hogy korban fiatalabb asszonyok, nem másképp. :)

Köszi mindenkinek ! Értem lényegében már valamennyire. Amikre azonban még kíváncsi volnék: lehet-e 2-szer egymás után mosni valamit, bár nagyon ritka dolog, de példával élve, ruhaszárítón megszárad, aztán véletlenül leejteném valami koszos helyre, vagy valami, akkor meg lehet- e ismételni? Vagy muszáj valamennyit hordani, hogy legalább "betörjön"?

Aztán amire pl. nincs ráírva, hány fokon mossam? Amiket még nagyon szeretek, a fehér műszálos (amelyről fogalmam nincs miért "világít" sötétben, bulikban) biztos tudjátok melyik ez, ez valami különleges ruha, vagy mehet a többi fehérrel?

2010. febr. 2. 17:02
 13/17 anonim ***** válasza:

Mehet a fehérrel.

És kimoshatod, ha véletlenóül koszos lesz, csak naponta nem kellene mosni:D

2010. febr. 2. 22:08
 14/17 anonim ***** válasza:
OFF: A fehér ruha nem amiatt "világít", mert különleges anyag, hanem UV fénnyel világítanak, azt veri vissza a fehér.
2010. febr. 2. 22:57
 15/17 anonim ***** válasza:

Igen, moshatsz egyből egy ruhát, ha véletlenül piszkos lesz szárítás közben. Ez nyáron,ha kintre teregetsz elő is fog fordulni, mert leszarják a legyek.:)

Én minden ruhát 40 fokon mosok. A konyharuhákat 90 fokon, a kis szőnyegeket (fürdőszoba, előszoba) pedig 60 fokon. A kényesebb dolgokat (gyapjú pulcsi) 30 fokon mosom, de ha nagyon kényes, akkor inkább kézzel.

2010. febr. 3. 10:53
 16/17 anonim ***** válasza:
alsó nemü:60 fok (higénia)
2010. febr. 3. 11:45
 17/17 anonim ***** válasza:

(kiegészítés) Ha már UV ruha:

UV fényben nagyon durván meglátszanak a szöszök. Azaz sokat mosott, régi ruha, vagy mosás közben szöszössé lett ruha normál fényben még jól nézhet ki, de az UV-ban nagyon gagyinak tud hatni.

2014. okt. 15. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!