Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mosás kevés vízzel? Lehet...

Mosás kevés vízzel? Lehet ettől elég tiszta?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek most. Nemrég vettem egy energia- és víztakarékos mosógépet. Elöltöltős, így látom, amikor dolgozik. És bizony alig van benne víz. Összehasonlítom anyukám gépével, amiben az ablak aljáig ér a vízszint, az én gépemben egyáltalán nem látszik a normál programnál. Namost ez elég vízmennyiség ahhoz, hogy tiszták legyenek a holmik? Még az öblítéskor is csak nagyon kevés víz fogy.
2014. nov. 25. 15:54
 1/3 anonim ***** válasza:
72%
A tisztulás elsősorban attól követezik be, hogy kijön a kosz a ruhából és belemegy a vízbe, majd a koszos víz és a ruha elkülönül egymástól. Minél kevesebb koszos víz marad a ruhában, annál tisztább lesz. Utána meg egyszerű extrakció alapján történik az öblítés, ahol nem a mennyiségi arányok, hanem az ismétlések száma a döntő. Tehát lehet, ez a válasz.
2014. nov. 25. 16:06
 2/3 anonim ***** válasza:
79%

Csak látod a ruhán, hogy tiszta e :)

Amúgy meg csak fura szerintem neked. Pl. amikor gyerek voltam, akkor végig rengeteg vízbe mosta a ruhákat a gép, a végén volt egy nagy centri. A mostaniak már kicsit centriznek, újra öblítenek, nagyon centriznak. Tehát sokszor kevés vizet használnak.

2014. nov. 25. 17:00
 3/3 anonim ***** válasza:

Jó a kérdés. Nekem is ajánlottak ilyen gépet úgy 2 éve, amikor mosógépet vettem, de fejcsóválva mondtam az eladónak, hogy köszönöm nem. Ahhoz hogy valami megtisztuljon, valami másnak össze kell piszkolódnia.

Ha a ruhát akarom megtisztítani, akkor a kosznak a ruhából át kell kerülnie a mosószeres vízbe.

Néhány hónap használat után majd a ruháidon látszani fog az, hogy megfelelő ez a mosógép a korrekt tisztításra, vagy sem. Reméljük a tervezők nem számolták el nagyon.

Én mindenesetre nem mertem takarékosat venni.

2014. nov. 26. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!