Mosogatogep?
Előny: kényelem, kevesebb vízfogyasztás. Hátrány: kiadod rá a pénzt, de nem használod ki igazán (ketten vagytok, nem főzöl gyakran).
Ha nincs nagy konyhád sok edénnyel, vagy kevéssel indítod el, vagy vársz a tiszta evőeszközre, míg végre lejár....rosszul választasz: kis méretűt, amibe alig fér be egy-egy edény, így kézzel ugyanúgy kell mosogatnod.
Hátránya csak akkor lehet, ha nem tudod megfelelően elhelyezni, vagy nem használod ki.
Előnye millió van. Kevesebb vízfogyasztás, megfelelő mosogatószer-felhasználás, időspórolás.
Előnyök:
- nincs koszos edény elöl -> rendezettebb, mindig tiszta a konyha
- mindent elmos és megszárít 1-2 óra alatt, maximum a szénné égett edényeket kell előáztatni zsíroldóban
- 4 főre is elég 2-3 naponta elindítani, ha nem főztök minden nap 6 fogásos menüt
- sokkal kevesebb vizet fogyaszt, mint a folyóvizes mosogatás, kb. 1/5-ét annak
- az áramköltségei sem magasak egyáltalán
- csendes
- felszabadít min. fél óra időt a napodból
Hátrányai:
nincsenek...
3 as sok mindent leirt.9 teritékesnél ne vegyél nagyobbat,mert azt nehezebb kihasználni .Ha ugy adódik mosogass többször,akkor is jobban jársz ./tapasztalat /
Pl,sok vendég jön.
A legnagyobb előnye, hogy időt spórol és ez megfizethetetlen. Ha nem is jön vissza mással az ára, de sok embernek már maga az a fél óra megéri, amit ezzel megspórol. A többit már a többiek leírták.
Ami a hátránya - annak ellenére, hogy szerintem csodálatos találmány:
- károsítja a poharakat, sokszor még azokat is amik moshatók gépben (folyékony gél jobb ebből a szempontból)
- tányérokkal ugyan ez, lepattoghat a szélük, igazából lutri, hogy melyik kényes, melyik nem. Ikeás készletet használunk, ezért nem gond. A drágább ünnepit lehet kézzel, de igazából ez kibír évi 2-3 gépi mosást
- evőeszközök közül néhányon megjelenik a rozsda, ami nem vakrozsda! Hiába veszem ki rögtön és törölgetem el, hiába a só és öblítő, hiába az ecet
- figyelni kell a tisztításra, rendszeresen kell ecetes öblítés, nem szabad hagyni benne büdösödni napokig az edényt, szellőztetni kell, tisztítani a szűrőt, az evidens, hogy az ételdarabos dolgot nem teszel bele
Szóval nekem,nekünk összességében nagyon megéri, ha fél házzal is, de naponta megy, hétvégén akár 2-3x is, nagy előnye, hogy amikor szombat-vasárnap 2-3 fogást csinálsz, az edényeket rögtön pakolhatod el, nincsenek elöl. Ha család van és befér, mindenképp érdemes 12 terítékest venni, mert annak a legjobb a helykihasználása, a nagyobb lábosok mellé még be tudod normálisan tenni a tányérokat is. Költségek szempontjából sem vészes, nem kell sokat ráfizetni.
A 7 sel nem értek egyet,csak negatívumokat tudott felhozni
Nekünk is az elő drága és nagy volt,amibe nagy edények is belefértek ,de ettől független kihasználatlan maradt.
A ételmaradékot étkezés után el kell tüntetni a mosogatandó tárgyakról,mert a gép nem konyha malac.A bent maradt ételmeradék fenn marad a szürőn ,és ez rontja a gép teljesitményét .Az erős szer valóban nyomot hagy tárgyakon.A rövid programokhoz tabletta nem használható,mert nem olvad el ez ídő alatt.Ahogy írták,ettől az öblités sem lesz tökéletes .
Kedves 7-es!
Akkor ezek szerint neked van mosogatógéped és nagyon rosszul kezeled!!
Nekem 14 terítékes van. Ami akkora, mint a 12-es, csak az elrendezése kicsit másabb. Immáron 7 éve.
Először 3, már 4 főre mosogatok vele. Van, hogy napi 2x! telik meg.
Én gyakran főzök.
Szerintem érdemesebb a nagyobbat venni, de olyat, amiben van fél program. A kicsibe alig fér valamicske edény. Egy nagyobb lábas és már meg is telt az alsó rekesz.
12-14-16 liter vizet fogyaszt, nem zabálja az áramot.
Minden tiszta lesz. Ha esetleg valami odaégett, akkor fellazítja annyira, hogy egy törléssel tiszta lesz az edény.
Felesleges előáztatni, vagy elöblíteni előtte a tányért, poharad, edényeket.
Az ételmaradékot kell csak lekotrani egy szalvétával.
Én nagyon szeretem, minden tisztább, mint kézzel, biztos nem tudnék 60 fokos vízben elmosogatni.
Csak pozitív véleményem van!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!