Hogyan lehet liszttel horgolt tárgyat keményíteni?
A nagymamámtól kaptam horgolt kis terítőt. De már nem volt ideje kikeményíteni. Azzal a tanáccsal eresztett útnak,hogy "tudod egy kis liszt és kész is" :) Nem akartam égetni magam,hogy 3gyerekes anyaként fogalmam sincs hogyan kell liszttel keményíteni :D
Tapasztaltabb háziasszonyok segítségét kérném. Előre is köszönöm!!
a lisztet lekevered vizben, hogy kb. tejsürü legyen vagy kicsit higabb és állandóan kevergetve felforralod, utánna egy ruhán (a legjobb a textilpelenka) átszüröd. Ez egy elég sürü keményitö, ezt keverd meleg vizbe, áztasd bele a teritöt, kicsit hagyd száradni és félnedvesen vasald ki.
(Ha netán sok benne a keményitü, akkor igen kemény lesz - ki kell tapasztalni, hogy mennyire kell higitani, függ a liszttöl, meg a viz minöségétöl is.)
Köszönöm a válaszokat!! Sikerült a lisztes ügy :)
Nem lesz gyakran mosva :),ezért kerestem ezt a lisztes keményítést,nem pedig boltit.
Ha ezt fekete anyagon végzem, akkor befehéríti az anyagot?
(Rendeltem az interneten egy csipke álarcot, a képen olyan volt mintha merev lenne, viszont mikor megjött egy anyagdarabot kaptam, ami még arcra feltéve sem áll úgy ahogy szeretném:D) Vagy esetleg van valami más tippetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!