Érdemes mosáskor az extra öblítés funkciót használni? Nem tudom, hogy ezek a víztakarékos mosógépek a kevesebb vízzel ki tudják-e mosni a ruhából a mosószert maradék nélkül.
Én is szkeptikus vagyok, ezért ha rendesen megtömöm a gépet, akkor mindig plusz vízzel mosatom ki a ruhákat (a miénken van egy "allergia" névre hallgató gomb, amit ha benyomok, több vízzel mos, és tovább tart az adott program).
Szerintem is egy rossz irányba tévelyedés a mosógépgyártóktól, hogy minél kevesebb vízfogyasztásúra csinálják a mai gépeket. Nekem ne azon a 10 liter vízen spóroljon, bacca meg. Nem a sivatagban élünk, hogy cseppenként kelljen beosztani. És ha havi 30 alkalommal 10 literrel több elmegy, hát letojom azt a 300 liter=200 Forint többletet.
Van úgy, hogy egy 3 literes néhai öblítősflakonnal öntözök vizet a gépbe, amikor már elindult a program, és már magába szívta azt a mennyiségű vizet, amit Ő elégnek gondolt. Mivel előltöltős, így kihúzható az a fiók, ahova a mosópor adandó, nos ebbe szépen lehet öntögetni literszám a vizet menet közben is.
Az enyémen is van olyan funkció, hogy több vízzel mosson. Biztosan jobban kimossa a mosószert, ebből a szempontból érdemes.
Én nem azért választottam a 8 kg-os gépet alacsony vízfogyasztással (38-42 l), hogy megemelt vízszinttel mossak.
Minden tiszta, persze nem tömöm meg, szellősen 2/3-ig.
2000 Ft/m3 a víz, nálam ez az indok... :(
Nem próbáltál meg valamilyen öko mosószert használni?
Nem mérlegelem, hanem amennyi csak belefér, nem hagyok üres helyet a dobjában, persze nem taposom keményre. Amint benedvesednek, úgyis kissé összeesik a halom a gépen belül, tehát tudnak keveredni. De azt sokszor észreveszem, hogy a középen lévő ruhák még 5 perc múlva is majdnem szárazak.
Mondjuk a miénk egy olcsóbbnak mondható Candy Grand Evo nevű gép, és bosszantó, hogy csak kis "kortyokban", apránként adagolja a ruhákhoz a vizet.
Szerintem ésszerűbb lenne, ha inkább az áramon próbálna spórolni (mondjuk azt is teszi, mert A++), mint a felhasznált vízen.
Ez rögtön engedi a vizet, nem tököl vele. Rögtön vizesek is lesznek a ruhák. Az előző Lg az gondolkodott sokat, mennyit is engedjen. Aztán olyan magas lett a vízszámlánk, hogy ... Áh, mint a fog húzás.
Azt hozzá teszem, hogy lassan telik meg a gép, mi-gyerekek ruhái heti 1-1 + törcsik még egy.
Ha pedig megtömöm, akkor nem érzem a jó illatot a ruhákon, olyan állott szagúak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!