Maradék szappant hogyan tudom felhasználni?
Szia! Igen, fel tudod használni folyékony mosószerként is. Én pont ma csináltam mosószappanból, de bármilyen szappan megteszi.
Tegyél egy fazékban 3 liter szénsavmentes ásványvizet (lehet csapvíz is, ha gyorsan elhasználod a mosószert,különben hamar megromlik) Tegyél a vízbe 50 g lereszelt szappant. Ezt 1-1,5 órán keresztül melegítsd a tűzhelyen takaréklángon. Arra ügyelj, hogy ne forrjon. Akkor kész, amikor fehér, homogén folyékony anyagot látsz. Ezt kicsit dolgozd össze botmixerrel (én robotgéppel kevergettem meg a legalacsonyabb fokozaton) és tölts vissza egy tölcsér és merőkanál segítségével az ásványvizes flakonokba. Így minimális pénzből rögtön 3 liter folyékony mosószered lesz. Egy mosáshoz 1 dl-t tegyél a ruhák közé.
Ha érdekel, itt egy videó is róla:
Köszönöm, ezt a folyékony mosószert kipróbálom.
Ha kézmosásra akartam volna felhasználni, akkor nem tettem volna fel a kérdést. Kézmosásra is évek óta folyékony kézmosót használunk. Ezek a szappanok évek óta ott álltak a fürdőszoba szekrényben, egyiket sem vettem, hanem valahonnan kaptam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!