Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mosógépem eléggé vízköves,...

Mosógépem eléggé vízköves, nagyon zörög. Írja meg valaki konkrétan hogyan és mivel kell csinálni a takarító programot?

Figyelt kérdés
2010. jan. 19. 17:51
 1/5 anonim ***** válasza:
96%

1 liter 20%os ecet bele és egy sima öblítőprogram.

Ha nagyon vízköves, akkor havonta ismételd meg.

2010. jan. 19. 18:06
 2/5 anonim ***** válasza:
96%
én ecettel szoktam. beleöntök egy flakonnal, hagyom állni egy pár órát néha fél napot majd egy rövid programmal elindítom.
2010. jan. 19. 18:06
 3/5 anonim ***** válasza:
96%
Nem a vízkőtől zörög a mosógép! Ha "zörög", ott már más gond is van.
2010. jan. 19. 18:27
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A vízkő lerakódás. Ha sok van, pl. nem fűti a vizet, mert a lerakódás szigetel, viszont a fűtésszabályzó esetleg csak a vizet méri: a fűtőszál sokkal erősebb igénybevételnek lesz kitéve, idő előtt megy tönkre.

Háztartási citromsav, vízkőoldó (ésszel és higítva!), ecet, stb.

Zörgésre inkább ok, hogy a szűrő eldugult és pl. a szivattyú erőlködik.

(Tisztítás és karbantartás sok problémát megelőzhet. Ehhez pedig többnyire elég egy csavarhúzókészlet és némi józan ész, de még jobb, ha a szerelési útmutatót is megszerzi az ember.)

2010. jan. 20. 13:58
 5/5 anonim válasza:
1 liter 20% os ecetet önts bele és a lehető legforróbb programmal mosd végig. Ez leoldja. Én fél évente csinálom.
2010. jan. 27. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!