Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan fognátok neki egy...

Hogyan fognátok neki egy olyan tepsi elmosásának, amiben kb. ujjnyi vastagon áll a zsír?

Figyelt kérdés
Már egy hete árválkodik az asztalon és nem bírok belefogni. Valahányszor valami erősen zsírosat próbálok elmosni,mindig kudarcot vallok.Tiszta zsír lesz a kezem és a szivacs,az edény pedig ugyanúgy zsíros marad.Pedig mosogatószerrel csinálom.Szerintetek mit csinálok rosszul?
2010. jan. 19. 12:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Először is egy konyhai papírtörlővel, vagy ha az nincs, WC papírral vagy szalvétával törölt ki belőle a zsírt. Azután tegyél bele forró mosogatószeres vizet, kicsit hagyd állni, s ezt ismételgesd időnként. Lehetne egyszerűbben is (forró mosogatószeres vízzel elmosni), de úgy látom, Te ettől undorodnál. A javasolt módszer kicsit tovább tart, de ha már egy hetet ott tudott árválkodni, akkor még ezt kibírja.
2010. jan. 19. 12:35
 2/12 anonim ***** válasza:
én még mielőtt beáztatnám a tepsit fel szoktam olvasztani a zsírt és elrakom (vagy kiöntöm) és utána már nem egy ujjnyi a zsír, azt beáztatom mosószeres vízbe, vagy hideg zsíroldót használok.
2010. jan. 19. 12:36
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!:) És milyen hideg zsíroldót ajánlanál?
2010. jan. 19. 12:38
 4/12 anonim ***** válasza:
90%
Nagyon jó zsíroldó spricnik vannak, direkt zsíros konyhai cuccokhoz.(Lidlből a W5-öt használom) Én előbb a kukába kanalaznám a tepsiből, ami szilárd, lehet hogy sokáig tart, de így egyszerűbb, utána papírszalvéta, utána jó forró vízzel leöblítem és utána jön a spricni és a dörzsi szivacs.
2010. jan. 19. 12:41
 5/12 anonim válasza:
100%

Én először is egy kanállal összekaparom belőle a zsírt, beleteszem egy zacskóba és kuka...

Aztán olyan forró vízzel, amilyent a kezem bír és jó sok mosogatószerrel elmosogatom!

Én így szoktam...nekem bevált!

2010. jan. 19. 13:03
 6/12 anonim ***** válasza:
52%
Forró vízzel. Én újabban úgy szoktam, hogy vízforralóval forralok egy adagot, beleöntöm, hagyom állni, leöntöm a budin, és utána fogok neki a forró/meleg vizes mosogatásnak. Nem kellenek erős vegyszerek, csak jó meleg víz. Hideggel baszhatod.
2010. jan. 19. 13:13
 7/12 anonim ***** válasza:
a hidegzsíroldókkal vigyázz. A dúrvábbak égési sérüléseket okoznak. Gumikesztyű kell.
2010. jan. 19. 13:53
 8/12 anonim válasza:
100%

Tűzhelyen olvaszd fel a zsírt, majd öntsd ki. Tedd fel újra a tűzhelyre, önts bele vizet és mosogatószert, forrald 10-15 percig. Magától megtisztul. Majd ezt is öntsd ki, és mosogasd el hagyományosan. És kész.

Én csak így csinálom. Meg sem próbálom sikálni. Tökéletes a végeredmény. Felesleges kinlódni, ha magától is megy...

Sok sikert!

2010. jan. 19. 13:56
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok-sok hasznos tanácsot mindenkinek!:)
2010. jan. 19. 15:20
 10/12 anonim ***** válasza:
Én felolvasztom, kiöntöm a zsírt, teszek bele forró vizet, mosogatószert, és azt is felforralom benne!Azt is kiöntöm, és így java zsiradékot már el is tüntettem!Ami maradt, azt meg pik-pak kilehet mosni rendes mosogatószeres melegvízzel!
2010. jan. 19. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!