Kinek van szárítógépe? Mennyibe kerül, mondjuk 7 kg ruha szárítása? Zirka, kW, vagy forint.
Kedves Kérdező!
7-es vagyok!
Oké, évi 17.000 Ft a számításaid szerint, de ha leosztod, akkor havonta kb. 1500 Ft, naponta pedig kb. 50 Ft-ra jön ki...
Ennyi pedig megéri azt, hgy a lakás ne legyen tele párával a száradó ruhák miatt, ne kelljen szárítókat kerülgetni, és a vasalástis megúszod vele, tehát a vasalás sem fogyaszt tovább áramot :D
Az asszony dolgát pedig nagyon megkönnyíted. Én, mint 3 gyerekes anyuka mondom, nekem megéri :) Nem kell teregetni, vasalni, sokkal több időm másra.
Persze senkit nem akarok rábeszélni, mindenki tudja mennyi fér bele a büdzsébe.
Kedves Kérdező!
Te sem jól számoltál, mert először 17000 ft-ot írtál...
De mindegy is.
És az allergia elleni gyógyszereket levontad belőle?
Azt írtad, hogy a feleséged allergiás. Ez nem szempont? Csak a pénz? Rengeteg homokot kiszed még a ruhákból (zokni, ágytakaró főleg), a mosás után egy szárítógép, nem beszélve arról, hogy mivel télen és esőben nem lehet a nap erejében bízni, iszonyú párás és penészes a lakás a bent teregetett ruháktól. Szintén nem kedvez az allergiás feleségednek.
AEG típusú szárítógépem kb. 2500 ft-ot fogyaszt havonta, soha nem gondoltam volna, hogy ilyen hálás leszek egy gépnek.
A fogyasztásmérős válaszoló vagyok.
Igen, a használat mennyiségétől is függ az éves költsége.
Ha tudod kint szárítani a ruhákat, az szuper, akkor nem kell használnod hetente 4x a gépet. Én nagyon elleneztem, a fogyazstás és a zúgás miatt, amikor a párom ideköltözött vele, de mivel van cicám is és a macskaszőrt is leszedi mindenről, az összes szöszt, hajszálat, pihét kifújja, ráadásul csak a laksában tudok teregetni is - fogok venni egy másikat.
Most akkor tudok csak mosni, ha huzat van, tudok szellőztetni. Elszoktam a párás lakástól és észrevenni, ha csak mosva volt, vagy ha át is volt fújva a ruhán is.
Úgy tudok vele spórolni, hogy csak egy 40-60percig szárítom, aztán teregetek, vagy kiteregetek, ha jó a szellőzés és a végén szárítom csak azzal a szekrénybepakolás előtt.
Egyébként így vasalni sem vasalok már semmit évek óta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!