Ecetes vizet még nem próbáltam, én hypós vízzel, vagy penészirtóval szoktam kezelni.
2010. jan. 13. 10:40
2/8 A kérdező kommentje:
Pontosan,hogy kezeled?Szobába az egyik sarok olyan nekünk,mióta ablakot cseréltünk.Próbálok sokat szellőztetni.Pici baba van nekünk a szobába tehát ezért kérdem hogy kezeljem.
2010. jan. 13. 11:04
3/8 anonim válasza:
Hát ha pici baba van, akkor az neccesebb, mert a penésziró után olyan fojtó hypo szag van, hogy nem győzök szellőztetni. úgyhogy először is a babát kell legalább addig máshová elhelyezni, amíg ki nem szellőzik a szag. Virágspriccelőbe teszed a hipós vizet kb. 1 rész hipó, 5 rész víz arányban szoktam, de nem mérem, csak úgy saccra. Használj gumikesztyűt és lehetőleg maszkot, vagy legalább valami vastag kendőt köss az arcod elé. A gyári penészirtónál ugyanez a szitu. Ráfújod a penészre, és az szép lassan eltűnik... ha nem, akkor megismétled a műveletet. Után még egy enyhén nedves, illetve száraz ronggyal szoktam nagyon-nagyon óvatosan letörölni a falat, hogy a festést ne kenjem el. Sőt, ha van otthon eltéve festéketek, akkor ha megszáradt a fal, rá lehet húzni egy sort. És ilyenkor egy darabig tiszta a fal...de ha nem szünteted meg a kiváltó okot, időről időre vissza fog térni. De lehet kapni olyan penészgátló adalékokat is, amit bele kell keverni a festékbe, bár ezek hatásosságáról nem tudok nyilatkozni.
2010. jan. 13. 14:12
4/8 A kérdező kommentje:
köszi a segítséget.
2010. jan. 13. 14:28
5/8 anonim válasza:
én egy vegyész ismerősöm tanácsára fa felületet 70%-os alkohollal (ez volt a legerősebb) kezeltem, és el is múlt.
fallal kapcsolatban a hipós fertőtlenítést hallottam, aztán azt vmi penészellenes festékkel le lehet kenni.
2010. jan. 13. 16:47
6/8 anonim válasza:
Először is hívasd ki, aki az ablakot csinálta és mondd el neki,hogy penészedik a fal és valószínűsíthetően az ablakcsere miatt. Emberek! Ezek az új csoda ablakok (amiknek egyébként az életbe nem jön vissza az ára) annyira leszigetelik a lakást,hogy a penész meg fog jelenni mindenhol. Ha az ablak környéke penészes biztos lehet benne,hogy az ablak miatt van. MEg gondoljatok már bele mennyibe került az ablak és mennyit spóroltok a fűtésen. Kb. 25-30 év mire visszajön az ára tehát pont akkora mikorra már elavult lesz a mostani csúcs ablak.
2010. jan. 14. 10:29
7/8 anonim válasza:
sziaa, a sok szellőztetés mindenképp jó, meg kell szokni, hogy az új ablak miatt már nem fúj át a szél a házon. emelett a teregetésre figyelj: kevesebb víz meg a levegőe, ha magasabb fordulatszámon centrifugálsz.
Az ablakcsere nagyobb felújítással is együtt járt? Ha igen, akkor a vakolás stb során bevitt víz még nem száradt ki, ekkor célszerű lenne pár hétig egy páramentesítő gépet működtetni. Amúgy én megvédelek, szerintem nem hülyeség az Ablakcsere, szebb is lesz és spórolni is lehet vele, csak meg kell szokni, hogy ezután többet szellőztess. A bukóra hagyást a baba miatt sem ajánlom, meg az tényleg pazarló. Sőt a bukóra hagyott ablakon könnyen be lehet törni (földszint értelemszerűen), noha ezt kevesen tudják.
2010. jan. 16. 16:44
8/8 anonim válasza:
Azt sokan elfelejtik hogy a teregetésnél kipárogó víz csapódik le a leghidegebb falra első körbe szerintem azt kell megszüntetni ha tudod.Ha főzöl rakj minden estebe fedőd és csukd be a szobaajtót....Sajnos nekem is fenn áll ez a probléma és szeretnék rá megoldást.Az nem teljesen igaz hogy az ablakok miatt van bár valóba többet kell szellőztetni ami a bacik miatt is jobb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!