Festés előtti penész-kezelés?
Szerintem elöször kezeld le penészölővel (a hypo is jó) Aztán festékboltban lehet venni penészölő adalékot, amit bele lehet tenni festékbe, és lehet közvetlenül a falra is kenni.
Viszont ha az alap okot nem szünteted meg, akkor vissza fog jönni a penész. Vegyél egy páramérőt, és nézd meg mennyi a pára. A normális 40-60% között van. Ha 3 napig 75% fölött van, akkor már előjön a penész.
Én vettem egy páramentesítő gépet, és azóta nincs penész.
Csak a lakásba tudok teregetni, és a pára olyankor 90% fölé megy. Ez még nyáron nem is gond, mert mindíg nyitva az ablak, de télen nem tudtam annyit szellőztetni hogy megoldja a problémát. Viszont ez a gép nagyon jó. A ruhák is hamar megszáradnak, és penész sincs.
Hypo vagy jó tömény domestosos vízzel súroljátok át a falat. Lehet venni penészölő sprayt, Savo-t ajánlom, az nagyon jól eltünteti a penészt.
A festékbe is kell venni penészölő szert, nem kell sajnálni. Nagyon nehéz eltüntetni, ha már befészkelte magát, de a rengeteg szellőztetés sokat segíthet. Nekünk kb 2 évbe telt, mire kiírtottuk a házból a penészt. Rengeteg Savo-t használtunk el addig és sokat szellőztettünk, még télen is. Mostanra már sikeresen eltűnt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!