Hány fokon mostok és milyen mosószerrel, hogy "tiszták"
legyenek a ruhák?
Figyelt kérdés
Nekem majdnem semmiből se veszi ki a foltokat, még az abroszomból se, meg a törlőkből sem. Mindig úgy veszem ki ahogy betettem. Zoknikról ne is beszélve. A mosógép az eléggé régi fajta. És átlagba 50 fokra rakom. Nagyobbra kellene? Hány fok ami veszélyes lehet a ruhákra? nem a kötött dolgokra gondolok most.
2010. jan. 12. 08:04
1/8 anonim válasza:
Tandil mosószert haszn áűlok,és öblítő helyett ecetet teszek a gépbe.A fehéreket 60-701 fokon.a többi 40-51 fokon mosom.A foltokra,ingnyakakra pedig ecetből és szódabikarbónából keverek masszát,rákenem és mindig szép tiszta a kimosott ruha.
2010. jan. 12. 08:20
2/8 anonim válasza:
Én Tomi port, és gélt használok!A párom pék, így sok a fehér, és a zoknijainkat is átváltottam csak fehérre!Azokat egyszerűen 90fok , mosópor, clorox!2 óra mosás, és hófehér mind!A konyharuhákat is ide rakom!A többi szinest pedig 60-on mosom, kivéve ami finomabb, vagy kevésbé szennyezett, azt 40-en!
Csak vigyázni kell a 60 fokkal, mert jobban kioldódnak a színek, és befoghatják a többit,így nagyon figyelni kell a sötéteket a sötétekkel, a világosat csak a világosakkal!
2010. jan. 12. 08:56
3/8 anonim válasza:
Mosódiót használunk a ruhákhoz, a fehérneműhöz és törölközőkhöz mosódiót és oxigénes port.
Automata mosógépen...40 fokon a ruhát, 60 fokon a többit.
2010. jan. 12. 09:21
4/8 anonim válasza:
Én anyósom költözésekor "örököltem" meg egy olyan gépet, ami kb 15 éves, Deawoo márkájú és még eddig ilyet nem láttam: valahogy pezsegteti a vizet, bugyborékoltatja és papírforma szerint így mélyen a szálakba hatol és úgy tisztít. Mivel kizárólag hideg vízzel megy, így azzal mosok. Nem tud egyébként sem melegíteni. Szóval ez a gép, illetve arra próbáltam válaszolni, hogy hány fokon mosok.:)) Ami a csapből kijön.:))) Alapesetben van színes és fehér ruhákra Ariel mosópor, meg Tesco folyékony gél otthon. A szennyezettebb ruhákat vagy beáztatom kicsit (vagy simán mosószerbe vagy Biopon áztatóba) vagy ha nincs időm ilyesmire Vanish szappannal megdörzsölöm és kész. Ezekkel nekem tökéletesen tiszta minden!
2010. jan. 12. 11:04
5/8 anonim válasza:
Osztrák vagy német Arielt használok, a 4,5 liter a piacon kb. 2800 ft.
A színeseket 30 C-on, a fehéreket 50 C-on mosom és tiszták a ruhák tőle.
Folyékony mosószert használok szerintem az sokkal jobban tisztít, mint a por.
2010. jan. 14. 10:34
6/8 anonim válasza:
Én osztrák Arielt, 10,5 kg volt 5 ezer. De ha elfogy biztosan folyékonyat veszek!
2010. jan. 14. 10:46
7/8 anonim válasza:
Én folyékony tomit használok 30 percesen 40 fokon, bocs az offért : Nekem azt mondta a szerelöm hogy többet ne használjak port mert eldugítja a csövet és megint jöhet szerelni. Vagyis hogy nem oldja fel rendesen a port évekig azzal mostam és nem rég csomot költöttem rá:S
2010. márc. 7. 18:09
8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, lehet nekem is jobb volna, ha áttérnék a folyékonyra.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!