Ugye, hogy ablaktisztító az lcd-re képernyőt káros hatással van hosszútávon?
Sok helyt olvastam,hogy a benne lévő vegyszerek károsíthatják a képernyőt.
Mindent ilyennel pucol anyám és idegesítő mikor látom,mondom hagyja abba,sima vízzel is jó de nem mert azzal nem jön le rendesen.
Nem elég,hogy ezzel tisztítja,hanem azt hiszi ablakot tisztít ráfúja a képernyőre majd utána eltörli,nem pedig a rongyra egy keveset és utána.
Ezt a kérdést azért tettem fel,hogy meggyőzhessem végre.
Köszi a válaszokat eddig is,és első ha végigolvastad volna írtam,hogy:
"Sok helyt olvastam,hogy a benne lévő vegyszerek károsíthatják a képernyőt. "
Még a CRT-t sem ezzel tisztitjuk, hiába néz ki üvegnek. Ugyanis azon az üvegen tükrözödés mentesitő réteg van, amit ezzel az anyaggal el tudsz távolítani.
Az LCD képernyőnél szintén áll ez a probléma, megfejelve annyival hogy ha nem porolod le tisztitás elött a képernyőt akkor a porszemcsék össze-vissza karcolják a képernyőt, amit elsőre talán nem, de idővel biztosan észreveszel, csak akkor már késő.
A portalanitás az első lépés, ehhez ha speciális LCD tisztitó szettet veszel kapsz egy olyan ecsetet mint a nőknél aza smink alapozó ecset. Ha sima üvegfelületnek tekinted a képernyőt és az üvegtisztitás módszerével esel neki az csak arra jó, hogy szétkarcold a tükrözödés-mentesítő réteget és a rajta lévő port felnedvesitve mélyebben belekend a képernyőbe, ráadásul ha üvegnek tekinted akkor bátran nyomod vadul mint egy ablakpucolásnál ami szintén nem tesz jó neki.
Crt-s 2 db van lent egyik egy régi sony másik meg ultraline pontos típust nem tudok viszont van 1 ledes Samsung SyncMaster képernyő SA100 meg egy Lg 32LA620S TV.
Főleg a tv nem olcsó fajta ezért is idegesít főleg.
Nem tudom, mi a garancia, az, hogy évek alatt nem vettem észre semmi károsodást, hiába tisztítom ablaktisztítóval, vagy az, amit a "monda" ígér.
De igaz, előbb portalanítás, aztán tisztítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!