Akinek mosogatógépe van válaszolna?
ti mindent tesztek bele,nem csak tablettát?
gondolok sóra és öblítőre.
ha nem tennék sót és öblítőt hamar tönkre megy?
pár napja vettem még nem mostam annyira vele.
Nekem itthon is, és a víkendtelken is mosogatógép van. AZ egyik olcsó,noname, a másik drága jó minőségű. És sokféle gyártó sokféle termékét is kipróbáltam benne. De előre egy sztori: a víkendtelken egyszer hibás bepakolás miatt a tablettatartó fedele nem tudott kinyílni. Szépen elmosogatott!!! A tablettát kicsit megszottyadva vettem ki - csodálkozva...
Tapasztalataim szerint a legolcsóbb úgy üzemeltetni a mosogatógépet, hogy használsz sót, öblítőt, és gépi mosogatószert. Nem tapasztaltam lényeges különbséget a nagy márkák ötszörös árú termékei és a Lidl legolcsóbb termékei használata során. Rendesen be kell lőni, hogy melyik az a legalacsonyabb fokozat öblítőből és sóból, ami még csillogó poharakat és ragyogó edényeket eredményez.
Magyarázatképpen: minden mosogatógépben van egy vízlágyító rendszer, ami a vízkőfoltok megjelenését igyekszik megakadályozni. Ez egy ioncserélő műgyantás rendszer, ennek a regenerálásához kell a só.
Ez a só tablettázva 25 kilós zsákokban 2000 forint körüli áron szerezhető be [link] nehogy kilós kiszerelésben vedd méregdrágán. Attól függően, hogy milyen kemény a vezetékes víz, a tekerőt a megfeleő fokozatra kell állítani. A neten általában utána lehet nézni, hogy a lakóhelyeden mennyi az ivóvíz keménysége.
Öblítőt és gépi mosogatáshoz való (nem 3:1-ben) tablettát a Lidl legolcsóbbját veszem, és tökéletes az eredmény mindkét mosogatógépben. Kevés, de sürgős mosogatnivalóhoz esetleg feleztem is tablettát már...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!