Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Szerintetek is túlzásba...

Szerintetek is túlzásba viszem a takarítást, vagy ez normális?

Figyelt kérdés

Kb úgy néz ki a rendszer, hogy hetente kétszer portörlés, porszívózás/söprés, felmosás, wc, fürdőkád, mosdó fertőtlenítése.

Hetente egyszer csempemosás a konyhában és a fürdőben, csapok, szaniterek vízkőmentesítése.

Háromhavonta egyszer ajtók lemosása, függönymosás, ablakpucolás, beépített szekrények és a konyhaszekrény lemosása, illetve ágyak, kanapé, fotelek teljes portalanítása.

Félévente egyszer pedig teljes nagytakarítás, illetve másfél-két évente tisztasági festés mindenhol.

Anyukám és a férjem szerint túlzásba viszem, és jó úton haladok afelé, hogy tisztaságmániás leszek, én viszont úgy gondolom, hogy ez teljesen alap, és hogy ez a normális.

Szerintetek kinek van igaza?

2014. márc. 27. 15:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szerintem az elsőt heti egyszer, a másodikat havi egyszer, a harmadikat félévente (húsvét és karácsony előtt), az utolsót, vagyis a festést, bútortologatást 4-5 évente is elég lenne. Szóval ez így nekem túlzás, rengeteg tisztítószert is használhatsz, ami anyagilag és a környezetnek sem tesz jót.
2014. márc. 27. 15:36
 2/11 anonim ***** válasza:

Szerintem csak a festést viszed túlzásba, több évet is kibírna.

Amúgy én naponta port törlök, mert minden nap mindenen vastagon áll a por, konyhát, WC-t és fürdőt naponta felmosom, és minden nap porszívózunk. :-)

2014. márc. 27. 15:42
 3/11 anonim ***** válasza:

Mindenki más...ha neked ez a normális és te így érzed jól magad akkor nem mind1 ki mit mond???

Én kb 2 hetente átrendezem a fél házat,évente 1szer az egészet újra festem (mondjuk most ősszel festettem ki a nappalit,de a téli bezártság után rájöttem,hogy nem is tetszik az a szín így 1,5 hete újra festettem).Én így érzem magam jól és már férjem is megszokta.

2014. márc. 27. 16:53
 4/11 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem viszed túlzásba, ez lenne a normális.

Én is szinte pontosan ennyiszer takarítom amit írsz. Kivéve, hogy én a csapokat, mosogatót, lefolyót a heti 2x-i alkalommal eleve vízkőoldó szerrel kezelem, így mindig szép fényesek. Na meg egyébként is szerencsére mosogatógép van, így a mosogatóban nagyon ritkán áll bármi is.

A kanapét és egyebeket is heti 2x porszívózom mert cicáink vannak és szőröznek :)

A tisztasági festéssel kapcs itt pl. Németországban elő van írva albérlet esetén, hogy a bérlő köteles 2-5 évente (helységenként eltérő) MINDEN szobában tisztasági festést végezni.

2014. márc. 27. 18:26
 5/11 anonim ***** válasza:
A festést én is túl gyakorinak tartom így, de a többi szerintem rendben van, messze nem a "kihipózom a Domestost" kategória.
2014. márc. 27. 18:27
 6/11 anonim válasza:
az anyám minden nap porszívósás felmosás.a többit pedig ugyanígy!nem viszed túlzásba.ez szerintem is alap dolog!főleg ha nem gyereked! :)
2014. márc. 27. 19:50
 7/11 anonim ***** válasza:

Mindenkinek más a normális :) Ha neked így jó, akkor oké.

Én csak heti 1x csinálok teljes takarítást, kivéve ha valami összekoszolja a lakást. Kb. aludni járunk haza, szóval csak a porral küzdök.

2014. márc. 27. 21:36
 8/11 anonim ***** válasza:

Ez hely és életvitel függő is.

Porszívózni vagy söpörni nálam a napi 1x is kevés lenne.

Ennek több oka van, a linóleum nem jól van lerakva, ezáltal felporzik alóla a beton.Átjáró ház van nálunk, konkrétan napi szinten jön 2-4 ember, mivel nincs előszobánk meg gyerek is kibe rohangál stb, nincs cipőlevétel. + van egy macskám akinek hullik a szőre

Portörlést is min 2 naponta kéne, pont az elsőpontban leírtak miatt.

A heti csempe és szaniter pucolás szerintem ideális.

Nálam révén hogy kisgyerek van, aki maszatól az ablak ajtót is lehetne olykor óránként, persze nem teszem.

A festés.Tavaly húsvét elött egy héttel festettünk, már karácsonykor mondtam hogy kéne festeni mert katasztrófák a falak.

2014. márc. 28. 07:06
 9/11 anonim ***** válasza:

Ha neked így jó, akkor így csináld. Viszont nem ér panaszkodni, mártírkodni, és túl sokat várni a férjtől, ha ő nem vágyik ekkora tisztaságra, csináljon kevesebbet (nem támadásként írom, ha magadtól is ilyen vagy, tök jó).

Én úgy vagyok vele, hogy arra szánok több időt, ami nekem fontos. Akinek a tisztaság nagyon fontos, az szánjon arra több időt. Másnak azért nem ez a normális, mert más a sorrend, más az értékrendje. Az övé is normális, a tied is.

2014. márc. 28. 13:47
 10/11 anonim ***** válasza:
De ennyi takaritas utan miert tartasz nagytakakritast is? Az mar szerintem felesleges.
2014. márc. 29. 08:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!