Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Van értelme 800-nál magasabb...

Van értelme 800-nál magasabb centrifugafordulatszámú mosógépet vásárolni?

Figyelt kérdés
Átlagos, szokványos mosáshoz használnánk, főként ágynemű/lepedő, ruhaneműk mosásához.
2009. dec. 16. 11:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nekem olyanom van, aminek a maximum fordulatszáma 800. Teljesen elégedett vagyok vele. A pulóvereket, ágyneműt szinte szárazon szedem ki belőle, de a legtöbb ruha még ebben az időben is egy nap alatt leszárad simán mosás után.
2009. dec. 16. 11:08
 2/13 anonim ***** válasza:
nekem olyan van, ami 900at is tud, ennek ellenére én 700on használom. már 800nál is majdnem elindul és borzalmasan hangos, hát még 900nál. 700on is minden szép tiszta, nem vizes. szerintem felesleges energiakidobás, bőven elég a 800as.
2009. dec. 16. 11:12
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
szerintem nem. nekem olyan van ami 1000-t is tud, de 800 nál nagyobbon sosem használom. 1szer kipróbáltam és már nagyon gyűrte a ruhát.
2009. dec. 16. 11:20
 4/13 anonim ***** válasza:

nekem 1200as van. imádom! van benne vasaláskönnyítő mosási fázid (minden mosásánál használja).

2 óra alatt megszárad az összes ruhám, és egyáltalán nem gyűrött egyik sem.

ahhoz képest olcsón vettük (60e ft)

sztem megéri. eddig régifajta volt (kb 500at tudott) 2 napa alatt száradt meg a farmerom...

szóval ha ván rá lehetőség és pénz, akkor javaslom, hogy minimum 1000est vegyetek.

2009. dec. 16. 11:32
 5/13 anonim ***** válasza:

Szia! Én is csaak dicsérni tudom a nagyobb fordulatos centrifugát! Azelőtt 800-asom volt, nagyon szerettem, de lehet, csak azért, mert nem tudtam, milyen az 1000-es :).

A farmeroknál, kordoknál, dzsekiknél, vastagabb felsőknél, paplannál, párnánál igazán szembetűnő a különbség: a 800-assal másnap még erősen nyirkosak voltak, most legkésőbb másnapra minden száraz. Ha a progam végén kiteregetsz, nem "törnek össze" a ruhák: én mindig kirázom és úgy teregetem ki, egyálalán nem gyűrődnek. Mi is 65.000,-Ft-ért vettük a gépet, ma már nem feltétlenül kerül többe az 1000 fordulatos, csak ha más extrákat is tud a gép.

2009. dec. 16. 12:02
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!Eddig max. 1000-es fordulatszámú gépünk volt, én mindig azt a ford. számot használtam mindenhez(nem vagyok vmi tapasztalat, de miután mindkét szülőm tartósan beteg lett, nekem kellett átvenni:))és hát én is tapasztaltam , h sokszor ugrált a gép, és általában sokáig kellett vasalni a ruhákat, mivel nagyon gyűröttek vtak, holott mindig azonnal teregettem ki és ki is egyenesítettem őket, viszont attól tartok, azért is tettem föl a kérdést, h ha alacsonyabb ford, számút veszek, akkor nedvesebbek maradnak a ruhák....mondjuk eddig nem tudtam, h valószínűleg attól vtak annyira gyűröttek mindig, mert maximális sebességgel centrifugáztam:) Esetleg még arra lennék kíváncsi, h több energiát fogyaszt-e a magasabb ford. számú centrifugázás.
2009. dec. 16. 12:45
 7/13 A kérdező kommentje:
amúgy itt a helyi műszaki boltban egy árban van a 800-as, az 1000-es és az 1100-as is , úgy hogy nem pénz kérdése igazából. Az egyik Hajdu, a másik Fagor, a harmadik Zanussi, márka szerint melyiket javasolnátok, ill. melyiket inkább NE? :)
2009. dec. 16. 12:48
 8/13 anonim ***** válasza:
Nekem whirpool 1000-esem van. Hát ha csak a gyűrődésről lenne szó?!!, 800ason használom szaggatja a ruhákat és még nem is tiszták!
2009. dec. 16. 13:32
 9/13 anonim ***** válasza:

12:02 vagyok. Az előttem szólónak mondanám, hogy ha szaggatja a ruhát, ott valami baj van, meg kellene mutatni szerelőnek! Nekem is whirlpoolom volt korábban és rettentő hangosan centrifugál, de soha nem húzott ki még csak egy szálat sem a ruhákból.

A kérdezőnek: most 1000-es zanussim van, teljesen meg vagyok vele elégedve, sokkal csendesebb mint a whirlpool volt. Az energiáról nem tudok konkrétumot mondani, de az biztos, hogy 2A-nak volt minősítve, a centrifuga funkció pedig c-re.

2009. dec. 16. 13:42
 10/13 anonim ***** válasza:

Szia!nekem 1000-es zanussim volt, de a lányom elcserélte

velem /helyszűke miatt/ a fagor 800-ra.azt akarom kihozni belőle, hogy a megadott ford.számra sem lehet

nagyon adni, mert 1000-es max.-on sokkal nedvesebbek voltak a ruháim, mint a 800-as fagorral.Különben mindegyik szépen mos, de a fagor sokkal halkabb.azt jól gondold meg a választásnál, hogy felül vagy elöltöltőst veszel-e, mert én az elöltöltős ki-be rakásnál majd szét

szakadok a fájós derekam miatt.

2009. dec. 16. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!