Elektromos tűzhely sütő részét hogy kell tisztítani?
Figyelt kérdés
Eddig csak gázos régi fajta sütőkhöz volt szerencsém,amikbe még cserép is kellett,azokban ha kifröccsent az étel,ráégett,lekapargattam,nem számított,hisz volt már rajta úgyis vastagon ráégve (20 éves használt volt).
Most viszont egy új tűzhely lesz,felül gáz,sütő elektromos,és egyenlőre foltmentes.
Azt minden sütés után takaritsam ki? Mivel szabad?
2014. márc. 5. 13:14
1/2 anonim válasza:
Hideg zsíroldó, acéldörzsi meg hasonló szereket nem szabad használni.
A legegyszerübb és leghatásosabb, ha sütés után azinnal beteszel egy edénybe forró vizet, és kb fél óra gözölés után mosogatószeres szivaccsal le tudod takarítani az összes szennyezödést. Utána tiszta vízzel áttörölni és kész.
2/2 anonim válasza:
Én úgy csináltam, hogy szódabikrabónát szórtam az aljába, ecetet öntöttem rá, aztán kissé távolabb mentem (sütőajtó nyitva), mert büdös és habzik. Ha abbahagyta, akkor jó melegvizes (gumikesztyűvel amúgyis, azzal melegebbet bírsz) szivaccsal kipucolni. Én olyan sütőt vettem, aminek az oldala belül izémizés :) (udod, olyan öntiszítós). Drágább volt, de néha az alját kitörlöm és kész, mióta ilyen van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!