Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Miért csinálja ezt a porszívó?

Kola17 kérdése:

Miért csinálja ezt a porszívó?

Figyelt kérdés
Ezt nem értem. El sem kezdtem takarítani, de porszívónak a motorja zárlatos lett. Sok éve használtuk.

2014. márc. 2. 07:17
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem biztos,hogy zárlatos.Elég ha a szénkefék elkoptak.
2014. márc. 2. 07:52
 2/5 anonim ***** válasza:
Lehet hogy a sok éve. A porszivó óhatatlanul port sziv magára a szűrés ellenére is, és berakódik a tekercsekbe gondolom ,és az átnedvesedhetett évek alatt . Vezetővé vállhat ,és amikor inditottad áthúzhatott és átégethette a szigetelést, ami már valódi zárlatot okozott. Én fűnyiróval jártam igy.
2014. márc. 2. 09:21
 3/5 A kérdező kommentje:
Progress a porszivó márkája, és PC3201 a modellszám.
2014. márc. 2. 10:30
 4/5 A kérdező kommentje:
Azt nem írtam még, hogy porzsákos.
2014. márc. 2. 10:51
 5/5 waland ***** válasza:

Lehet elkopott már a szénkefénél, így meg tudott állni olyan ponton, ahol rövidre tudta zárni az áramkört(Mondjuk ez fordítva inkább jellemző - ahol megáll, onnan nem indul, arrébb kell mozgatni valahogy a motort).

Az sem lehetetlen (sőt több, mint valószínü), hogy csapágyas lett, ezért nem bírt forogni.

Mindenesetre a koros motoroknak ez a sorsuk. Előbb-utóbb zárlatosak lesznek.

Ha szereted ezt a porszívót, és nem égett meg nagyon, akkor esetleg meg lehet tekercseltetni, vagy keresni hozzá cseremotort, de nem olyan gépnek néz ki, amiért nagyon megérné vesződni.

2014. márc. 2. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!