Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Használnak még az emberek...

Használnak még az emberek hagyományos centrifugát?

Figyelt kérdés
26 éves vagyok és anyukám úgy tanította, hogy nagyon hasznos dolog, még akkor is, ha manapság nem divat. Egyes ruhákat, amik eresztik a színüket vagy kényesebbek, azokat kézzel kimosom és aztán ezt a régi hagyományos típusú (bár egyébként új darab, talán 3 éves) centrifugát használom. Maradinak számít? :S
2008. júl. 21. 18:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

autómata mosógéppel is lehet csak centrifugázni, többféle fordulaton is.

Szerintem, ha te ezt szereted, kedveled és van helyed is neki, akkor nyugodtan. Akinek meg ezzel baja van, azzal eggyel több, aki bekaphatja. Ne is foglalkozz vele.

2008. júl. 21. 18:23
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van Edesanyadnak es az elottem szolonak is. Engem sem erdekelne ki mit szol. Hasznald batran, nem vagy maradi. Mellesleg gondolj bele...mi tortenik az olyanokkal akik nem tanulnak meg "hagymoanyosan" mosni? En mindig erre gondolok.
2008. júl. 21. 18:42
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Helló

Nekem is van centrifugám, pontosan a fenti okok miatt, ha egy egy darab ruhát kell kimosni, sokkal egyszerűbb belerakni a hagyományos centribe. Dehogy maradi. Eszedbe ne jusson.

2008. júl. 21. 22:02
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Anyósom szerint a hagyományos centrifuga nagyobb fordulatszámon hatékonyabb, mint az automata mosógépé, ezért ő az automatából kiszedett ruhákat még ki is centrifugázza.

Aztán nyáron, 40 fokban mire kitereget, megszáradnak a ruhák :))

2008. júl. 21. 23:10
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Annyira használják még az emberek, hogy lehet még kapni hagyományos centrifugát, és mosógépet, bár a kettő ára összesen több mint 50 000 ft, ennyiért már automatát is lehet kapni, ezért a legtöbben azt választják!
2008. júl. 21. 23:17
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az előttem szólókkal, nekem is van centrifugám. Az aut. mosógépem 500-as fordulaton centrifugál , ezért télen a vastagabb dolgokat beleteszem a hagyományos centrifugába. Ez egyáltalán nem maradiság!
2008. júl. 25. 14:54
 7/12 anonim válasza:
100%

Meg nem válnék a külön centrifugámtól:)

Mert, mint előttem is írták, egyes darabok mosásánál praktikus.

-Ha kézzel mosok néhány darabot, a mosószeres vizet is ki szoktam belőle "csapatni", mert könnyebb öblíteni utána.

-Ha szépen összehajtva teszem bele a ruhát, a kényesebb darab sem törik össze, mint a mosódobos centrifugáláskor.

-takarításkor a felmosó, és egyéb nedves tisztító darabokat ki tudom centrifugázni, ezeket nem tenném bele a mosógépbe

-"nyirkos" törölgető anyagot kapok, amivel a lakásban bárhol letörölgethetek. Erre félretettem néhány, már másra nem jó anyagot (például nem nedvszívó újdivatú gumisszélű lepedőt, felszabdalva), mert a port felszedi könnyen, de nem nedvesít.

2008. júl. 26. 10:59
 8/12 anonim válasza:
100%
Nekünk olyan régi hajdú-mosógépünk és hajdú-centrifugánk van, nem gáz! csak hogy tudd, a mai napig gyártják, lehet venni újonnan mindkettőt! ;)
2008. júl. 26. 18:32
 9/12 anonim válasza:

Legjobb találmány! Automata gép után is abban centrizek.

PLUSZ: Tiszta dupla konyharuhában a megmosott, levelekre bontott fejessalátát centrifugálom benne. Anyukám röhögőgörcsöt kapott, amikor meglátta, azóta ő is így szárítja a salit...

2012. jan. 25. 16:33
 10/12 A kérdező kommentje:
:)
2012. jan. 25. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!