Baj, ha egy 7 kg töltetű mosógép nincs teljesen kihasználva?
Nem baj. Sőt, hatékonyabb a mosás, mert a ruhák jobban egymásra csapódnak, és így jobban tisztulnak. Sokan azt hiszik, hogy tele kell tömni a dobot, de akkor a ruhák csak pörögnek a vízben, nem mosódnak igazán.
Ha tudod, akkor állítsd félprogramra, kevesebb vízzel is lehet hatékonyan mosni.
a modern gépek súlyautomatikásak. ha nem teszel bele, csak pl. 5 kg ruhát, akkor az annak megfelelő mennyiségű vízzel fogja kimosni.
nekem is 7kg-os a gépem, nagyon ritkán tömöm meg, de jobb is lazábban, mert hatékonyabban mos.
van rajta 30 perces program is, ha kevés, viszonylag tiszta ruhát mosok, akkor az is bőven elég.
Nekem egy szerelő mondta a következőket.
1. maximum 3/4-ig töltsük a gépet, mert a dob felfüggesztését nagyon terheli, a felültöltősekét kevésbé, mert azok két oldalt vannak felfüggesztve, az előltöltősekét jobban, mert azok csak hátul.
Ekkora töltöttség mellett elég a fél töltésnek megfelelő vízmennyiség is, ezzel is kíméljük a gépet.
2. centrifugánál a maximális sebességtől két állással lejjebb centrifugáljunk, de maximum 800-as fordulaton, mert szintén nagyon igénybe veszi a csapágyat.
Én ezeket megfogadtam évekkel ezelőtt, amikor csapágyat kellett cserélni a nem egészen 3 éves gépben, nem tudom, hogy az alkatrész minősége volt jobb, vagy igazat mondott, de nekem bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!