Gobby hylda kérdése:
A dohos penészes szagot hogyan tudom eltüntetni egy régi házból?
Figyelt kérdés
2014. febr. 11. 10:20
1/3 anonim válasza:
Nehezen. Először is alapos és folyamatos szellőztetés kell a páratartalom csökkentésére, azaz az általános kiszárításhoz. A falakat le kell meszelni,mert a szag mikroszkópikus gombáktól ered. Minden egyéb felületet klóros, hipós vízzel le kell mosni, az esetleges textilneműt meg ki kell mosni, esetleg hipózni, vasalni vagy ki kell dobni.
2/3 anonim válasza:
Meszelésnél, meszet használj és ne mészfestéket. A felhigított mészbe tegyél rézgálicot. Ez két dolgot csinál. Tartósan kiírtja a falon keletkező gombát, esztétikailag meg vakítóan fehérnek tűnik a fal. Nem színezni kell a meszet. Lehet már kapni használtan páramentesítőket. Ne a tizezer forintosak közül válasszál. A 0-50 e Ft-osakat már meg lehet venni 25-30 e Ft-ért. Automatikusan a beállított páratartalmat biztosítja kevés energia felhasználással, keringteti a levegőt, miközben szűri is. A doh meg a pára a tökéletlen szellőzés és a vízes falak miatt van. Ahol penészedik ott penészgátló szórófejes szert használj. A többit az előző gondos válaszadó alaoján fogadd meg.
3/3 anonim válasza:
Azt hallottam, hogy magát a szagot meg lehet szüntetni úgy, hogy teszel ki ecetet, vagy macskaalmot, attól elvileg nem lesz büdös, hát nem tudom. De magát az okot valóban nem fogja megszüntetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!