Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan kell profi módon...

Hogyan kell profi módon kézzel mosni?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert elromlott a mosógép, és egy darabig el fog tartani, amíg megjavítják, mertpl. meg kell várni a megrendelt alkatrészt stb. stb....sajnos időközben is kellene mosni, ezért arra volnék kíváncsi hogyan zajlik pontosan a kézi mosás, mire kell figyelni.Nem csak egy-két pólót szeretnék kimosni, hanem úgymond nagyobb tételben, pl. lepedőket, ágyneműt...
2009. nov. 28. 20:21
 1/5 anonim válasza:
100%
Van tárcsás géped ,vagy tényleg csak kézzel szeretnél mosni? Mert ha csak kézzel az elég húzos, inkább vidd a szennyest a szülőkhöz.... :)
2009. nov. 28. 21:25
 2/5 A kérdező kommentje:
Nincs tárcsás gépem, tényleg szó szerint kézzel akarok mosni.A szüleimhez nem vihetem el, mert a szüleimmel élek együtt, őket ápolom, ezért is kell sokat mosni :S
2009. nov. 28. 21:29
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

legalább 50 éve,hogy nem mostam kézzel.

Külön kell mosnod a lepedőket,ágyhuzatot,törülközőket,külön a farmereket,és külön a pólókat,fehérneműt.

A pólókat mosószeres vízbe beáztatod,úgy hogy mindegyiket kézzel jól megdörzsölöd,különösen ott,ahol piszkosabb pl.nyaka stb.Legalább félnapot áztatod,de legjobb este beáztatni,és éjaszakára a vízben hagyni.Időközönként jól átgyúrod az áztatóvízben.Másnap újra átmosod a ruhákat mosószeres vízben,majd több lében addig öblíted,míg a víz teljesen tiszta lesz.Ekkor tehetsz bele öblítőt,ha akarsz,

majd a ruhákat egyenként kicsavargatod,formára igazítod és megszárítod.Lehetőleg a fürdőkád fölött,mert csurogni fog belőle a víz.

Az ágyneműket legjobb mosószappannal áztatni,ahol nagyon piszkos esetleg kefével jól megdörzsölni.Ugyanígy a farmereket is.Utána ezeket is átmosni,öblíteni.

A szárítással lesz a legnagyobb gondod,mert napokba is telhet,mire megszáradnak.

Azt ajánlom,hogy csak a kisebb darabokat mosd kézzel,a többit vagy valakinél mossad,vagy vidd el egy mosodába.

2009. nov. 28. 21:40
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a részletes leírást, megpróbálom, ha tényleg túl nagy akadályokba ütköznék a nagyobb daraboknál, akkor elviszem vkihez, de hát végül is régen is megoldották valahogy gép nélkül, úgy hogy remélem nekem is sikerül majd.

A szárítással nem lesz gond, mert van szárítógépünk :)

2009. nov. 28. 22:02
 5/5 anonim ***** válasza:
A tegnapi vagyok újra.Közben még eszembe jutott,hogy az inggallérokat,pólok nyakát kend be 2 rész ecet és 3 rész szódabikarbóna keverékével,hagyd rajtuk legalább félóráig,és azután mossad,Így nem kell annyira megdörgölni őket.
2009. nov. 29. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!