Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogy szedhetem ki a penész...

Hogy szedhetem ki a penész szagot a szekrényből?

Figyelt kérdés
A beépített szekrényem rá van építve teljesen a falra, azonban a szomszéd eláztatott, és csak akkor vettem észre, amikor bepenészedett a szekrény a nedves faltól. Nem tudom mit csináljak. Áttörölgettem domestossal, szódabikarbónás citromos vízzel, de még mindig érezhető a szag, amikor kinyitom a szekrény ajtót. Nagyon utálom. Mit tudok tenni vele, légyszi segítsetek.
2009. nov. 26. 09:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld meg ecetes vízzel.
2009. nov. 26. 10:09
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Szedjel ki mindent belole, torold ki ecetes vizzel es par napig hagyd nyitva az ajtojat, hogy tudjon rendesen kiszellozni, kiszaradni.
2009. nov. 26. 10:56
 3/11 anonim válasza:
100%
Először is mindenképpen ellenőrizd,hogy teljesen kiszáradt-e a fal, vagy nem ázik-e még. Ezután én citromos illóolaj párologtatást javaslok,nekem az mindig bevált. Minél tovább hagyod benn annál hatásosabb.
2009. nov. 26. 19:02
 4/11 A kérdező kommentje:
az a gond, hogy nem férek hozzá a falhoz, mert rá van építve a szekrény. Szedjem szét a szekrényt? Vagy mit csináljak. Áááááááááá....
2009. nov. 26. 19:19
 5/11 Salx Narval ***** válasza:
100%
Próbáld hajszárítóval, vagy hősugárzóval kiszárítani.Ez után jöhet az ecet, vagy a citrom.
2009. nov. 27. 14:32
 6/11 A kérdező kommentje:
sajnos ezen már túl vagyok. Kb egy éve áztattak el, de még mindig lehet érezni a penész szagot
2009. nov. 27. 21:27
 7/11 A kérdező kommentje:
sőt másfél éve
2009. nov. 27. 21:27
 8/11 Salx Narval ***** válasza:
100%
Van egy csodálatos anyag,lehet, hogy elsőre hülyén hangzik de hatásos.A kristályos macskaalom.Tökéletesen kiszárít mindent és elnyel minden szagot és fertőtlenít,Ha cipőket is ezzel védik a nedvességtől.A kristály kék színe az aktív állapotot jelzi, a rózsaszín elszíneződés a telítettséget.Ha rózsaszínű lett hevítéssel újra aktiválni lehet.Növények szárításához is használják,5kg ára 2500Ft és kisállat kereskedésekben kapható.Kellene egy-két furat a szekrény hátfalára, ahol egy részét be lehetne szórni a fal és a szekrény közé, a többit a szekrénybe tenni.Lehetőleg minél közelebb a hátfalhoz és több helyre szétosztva.Ha ez sem segít, akkor csak a bontás marad.Szerintem használni fog.
2009. nov. 28. 06:51
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
vszeg még mindig nem száradt ki a falad. ilyen téli időben pedig nehéz szellőztetni. érdemes lenne ebben az ázott szobában 5-10 napig egy páramentesítő gépet működtetni. Ez a levegőt szárítja ki (a levegeő páráját tartályban gyűjti össze), így sokkal szárazab lesz a levegő, és gyorsan ki tud száradni a falad (még akkor is, ha van szekrény, sőt a szekrénybe kellene tenni a gépet). Mivel csak pár napig lenne szükséged a gépre, érdemes bérelni. 14 nap bérlést 14 000 Ft-ból megúszol, ami a gép árának a töredéke. Persze ez sem kevés. Biztosítóval általában el lehet számoltatni, de ha 1,5 éve történt a kár, akkor ezt nem tudom. Ha már nem lenne vizes a falad, a pensz sem térne vissza. Julia
2009. nov. 30. 14:51
 10/11 anonim ***** válasza:
Julia vagyok, mégegyszer, [link] itt nézd meg
2009. nov. 30. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!