A munkahelyem "étkezőjében" lisztkukacok jelenlek meg a falon. Vajon mitől?
Figyelt kérdés
Azért tettem idézőjelbe az étkező szót, mert ez egy brutálisan picike helyiség, lehet vagy 4 nm, és egyben raktár is. Asztal nélkül kell kajálnunk, szóval elképzelhető, hogy lepotyognak kajadarabok... De ettől lisztkukacok? És miért a plafonon? Valaki tud erre magyarázatot?2009. nov. 9. 21:39
1/7 anonim válasza:
A lisztkukacból nagy fekete bogár lesz,a nagy fekete bogár meg petéket rak amiből a lisztkukac. Ha bejut néhány iylen bogárka,vagy kukac,és találnak maguknak élelmet(morzsák,kenyér darabok,stb stb) akkor elkezdenek szaporodni. Hát ezért.
2/7 A kérdező kommentje:
Vààààà. Lehet, hogy rosszul írtam. Elvileg ezekből legyek lesznek. Akkor nem lisztkukac? Nade mindegy is, az a fura, hogy a plafonon vannak. Bár persze érthető, abból a szempontból, hogy máshol már nincs hely :/
2009. nov. 9. 21:56
3/7 anonim válasza:
Szedd össze a liszkukacokat és add el az állatkereskedésben. Díszhalak, díszmadarak megeszik. Egyébként annó az első munkahelyemen tele volt minden csótánnyal. Az egész háztömböt megfertőzte egy nagy élelmiszer áruház. Undormány vörösbarna dögök voltak, brrrrr...
4/7 anonim válasza:
Ciánozást rendelje meg a főnököd.
5/7 anonim válasza:
Az ég csak hagyján, hogy lepotyognak a kajadarabok, de ott senki nem takarít hetekig???... 8-o
Amúgy a lisztkukac az lisztes termékekbe petézik (liszt, dara, ételpor, levespor, stb.)...
Csak úgy a falra nem petéznek!
Lisztmolynak is hívják, mert kikelés után molylepke formájúak és repülnek. Kb. 5 mm-es, szürkésbarna színük van.
6/7 anonim válasza:
Az első vagyok. Bocsi akkor félreértettem,mert van az a lisztkukac amit én irtam,ezt árulják a kisállat kereskedésekben is eleség gyanánt és van az amit az utolsó irt a molynak a lárvái Azok nálunk is lettek egy időben a szekrényben ahol a lisztet tartjuk.. nálunk egy alapos fertőtlenitős takaritás+ a liszt tartalékok felszámolása segitett..
7/7 anonim válasza:
Szia! Ez bizony élelmiszer moly, valamivel behurcoltátok, most pedig vígan szaporodik. Mindent ki kell üríteni, a lisztes, morzsás dolgokat (még a teafiltert is!) ki kell dobni. Minden zeg-zugot alaposan ki kell takarítani, nehogy egyetlen kukacka vagy lepke túlélje.
Mi tescos liszttel vittük haza :=)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!