2-3 gyerekes házaspárok! Nektek mennyi idő a heti takarítás?
Milyen gyakran porszívóztok, mostok ruhát, mosogattok, mostok fel, töröltök port, főztök stb., és mennyi ideig tart ez hetente?
A családi témakörben nemrégiben kibontakozott vita ihlette a kérdésem, ahol többen is a napi porszívózás elemi szükségességét hangsúlyozták, kíváncsi vagyok ez mennyire reális vagy átlagos.
Szia.
Régebben volt egy takarítós listám, napokra és ezek lebontva a lakás pontjaira.
Hétfő: Előszoba, Kedd: Háló Szerda: pihenő Cs: Fürdő, P: konyha, sz: pihi, V: gyereksz.
Minden nap végig mentem minden szobán de csak a szinten tartáshoz elegendő feladatokat csináltam meg, de az adott nap adott szobáját teljesen kitakarítottam. Volt amit 2-3 naponta, volt amit csak hetente csináltam.
Jól bevált.
Most nincs ilyen, ahogy esik úgy puffan.
Mosni minden nap mosok, ha kell 3 adagot is. Mosogatógépem van, így ez nagy segítség. Felmosni a konyhát szoktam gyakran, 1-2 naponta biztos. A tobbit hetente.
Port torolni csak akkor szoktam, amikor már nagyon zavar, de szerencsére nincs sok torolgetni való felület.
Porszívózni minden nap szoktam. Kertes ház, sok kosz bejon.
Időben nem sok, ha nincs nagy kupi és a kedvem is meg van hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!