Háziasszonyok! Milyen gyakran cserélitek a törölközőt, konyharuhát? A portörlést hogy oldjátok meg: mindent leszedtek, letörlitek a port és visszapakoltok vagy általában csak felületesen leporoltok, és a nagy takarítások alkalmával alaposabban?
Figyelt kérdés
Minden katonás rendben áll a polcokon? Vagy vannak területek, ahol kicsit nagyobb a káosz? (fiókok, szekrények, tárolók)
Elképzelhetetlen az a fajta rend, amit a tv-ben lehet látni? Mert én bármennyire igyekszem, sosem tudok olyan rendet tartani. :(
2013. aug. 22. 16:10
11/12 anonim válasza:
Hát, nem vagyok mániákus, de nekem sose jön ki a két adag. Csak törölközőből a 4 főre simán megvan hetente 1 teljes gép (6 kilós). Meg a ruhák, ágynemű, konyharuha, stbstb. Rengeteget mosok. De én szeretek teregetni :)
12/12 anonim válasza:
Hát én nem vagyok háziasszony,de háztartást vezetek már egy jó ideje :) Párommal lakunk,illetve 3hónapos kiskutyánkkal . Mosni szerettem,amíg az előző albérletünkben laktunk,mert akkor a fürdőben volt a mosógép . Most ahol lakunk,lennt van egy mosókonyha. Oda nem nagyon szeretem lepakolni a szennyest,stb,de törölközőket 3-4 naponta mindig mosom,ahogy kezd állott szaga lenni,már cserélem is . Konyharuhát is sokszor a törölközőkkel mosom,de mindig nagyon sok elő van,szóval amikor már koszosnak látom őket,akkor megy a szennyesbe :) Én nagyon szeretem a rendet,de még így is,hogy nem dolgozom még,egyszerűen lehetetlen hogy mindig minden puccban legyen . A szekrényekkel én is úgy vagyok,hogy amikor már nagy a káosz,akkor rendet teszek,de az a baj,ha rend van ,akkor is hamar kupi lesz ismét . Szerintem azért általában,mert pl amikor a ruhásszekrényben rendet teszek,akkor ugye kiválogatom a polokat,nadrágokat,stb... A mosás után a tiszta ruhákat már mindig csak berakosgatom a szekrénybe,nem válogatok ki mindet . Bár páromnak megcsinálom :) szóval az övé azért nagyjából rendbe van . Port törölni én sem nagyon szeretek,de leginkább azért,mert olyan a nappaliban a szekrényünk,ha letörlöm,1perc után már ismét poros is :/ ettől meg kivagyok,hogy szinte alig látszik hogy csináltam valamit . Általában úgy vagyok a dolgokkal,ha elkezdek valamit,akkor csináljam is meg rendesen,szóval ha portalanítás,akkor lepakolok mindent,ami a szekrényen van,azokat is portalanítom . Porszívózni sokat szoktam,felmosni is,márcsak a kutyus miatt is.Csak ugye én szinte mindennap főzök,szóval kész káosz mindennapom.Egyik nap mosok,másik nap porszívózás,fürdő rendberakása,szóval ahogy végzek valamivel,kezdhetem is előről az egészet,mert addigra a másik megint piszkos :) Szerintem olyan nagy rend csak azoknál van,akik alig vannak otthon,vagy ahogy takarítónő van. Meg ha főzök,akkor szinte az egész napom elmegy vele.Meg persze utána mosogatás...azt is nagyon sokat kell.hiába vagyunk ketten.mivel sokat főzök,kb annyi az edény,mint a nagycsaládosoknál.Most majd be is akarok szerezni mosogatógépet,mert legalább azt az időmet amit mosogatással töltenék,azt felhasználhatom másra. Anyukámat pl.mindig zavarta,hogy az elmosogatott edény ne legyen szárításon úgymond,mindig legyen eltörölgetve..mert jajj ha jön valaki...na hát én utáltam mindigis törölgetni,szerencsére nálam már nincs ez :D meghát az elmosott edényekkel úgy vagyok,legalább nem a koszosok vannak elő,látszik hogy főz,és takarít az ember...nem kell fullon lenni mindennek.más is főz,és mosogat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!