Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Miért marad büdös a frissen...

Miért marad büdös a frissen mosott ruha?

Figyelt kérdés
Indesit előltöltős, szárítós mosógépem van. Ariel mosóport használok és Lenor Sommerbriese öblítőt. 65 perces, 40 fokos programon mosom a ruháinkat mindig odafigyelek az adagolásra is, hogy se kevés se túl sok mosóport ne használjak,és túl sem tömöm a gépet ruhával. Ennek ellenére már többször is előfordult, hogy a mosás végén kinyitom a gépet, venném ki a ruhákat és azok rettentő büdösek. Olyan mintha állott szagúak lennének. De ami fura, hogy nem mindegyik ruha. Havonta használok mosógéptisztítót és rendszeresen Calgon vízlágyítót is. Rendeszeresn leengedem az alsó vízgyűjőt is, tehát poshadt víz sincs a gép aljában. Akkor mi lehet a baj?
2009. okt. 25. 17:07
 1/9 anonim ***** válasza:
én a párom fekete pólóival vagyok így. Csak a pólókkal és csak a feketékkel. Minden ruha illatos, azok meg a nyak és váll résznél savanyú szagúak. Én sem tudom mi lehet a baj
2009. okt. 25. 17:12
 2/9 A kérdező kommentje:
Nekem is főleg a kék ruháknál csinálja a mosógép a nyakán, az ujján marad büdös a ruha. Először arra gondoltam, hogy a festékanyagoktól marad büdi a ruha. A fekete ruháknál nekem a Perwoll Black magic nagyon bevált.
2009. okt. 25. 17:21
 3/9 anonim ***** válasza:
60%
Ha rájöttél, hogy nagyjából mely ruhadarabok maradnak büdösek, azokat előző este enyhe mosószeres (folyékony, por, tök mindegy) vízben áztasd egy estén át. Másnap átmosod géppel.
2009. okt. 25. 17:42
 4/9 anonim válasza:
73%
Ha csak 'egyes' ruháknál fordul elő, akkor vagy anyaga (pamutosabbaknak szellőzés kell) vagy az anyagában használt festék lehet a 'ludas' Abban az esetben ha egységesen lesznek 'büdösek', kisebb adag mosásával/szárításával kell próbálkozni. Még zárt térben/szobában is előfordulhat hogy büdösödnek a ruhák ha túl hosszúra nyúlik száradásuk, mert nem megfelelő a hőmérséklet, illetve nem tud rendesen járni köztük a levegő.
2009. okt. 25. 18:14
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Mosógéptisztító és Calgon helyett használj ecetet.Az a színes ruhákra is jóhatású,és sokkal olcsóbb is.
2009. okt. 25. 18:21
 6/9 anonim ***** válasza:
2009. okt. 25. 19:04
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
A "szagos" ruhákat áztasd elöször ecetes vizben, öblitöt egyáltalan ne használj (az erösen büdösödik a gépben), hanem ecetet, a mosószert próbáld csökkenteni - a legtöbb megadott adag túl sok, általában a fele is elég, calgon, géptisztitó fölösleges, ha ecetet használsz.
2009. okt. 25. 19:06
 8/9 A kérdező kommentje:
Hát igen! Én már alig várom, hogy megint olyan jó idő legyen, hogy a szabadban lehessen ruhát szárítani. Bent a lakásban sajnos többször is inkább poshad a kiteregetett ruha mint szárad! Köszönöm a tanácsokat!
2009. okt. 25. 19:13
 9/9 anonim ***** válasza:
Én háztartási 2 evőkanál szódabikarbónát teszek a mosópor helyére, majd a dobba öntök 1 liter ecetet, majd 90 fokon üreset mosok centrifuga nélkül. Nálam bejött.
2009. okt. 30. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!