Nektek, hogy van időtök mindenre? Pl: mosni, főzni, ruhát hajtogatni, takarítani, füvetnyírni. És mindezt egy nap. Nekem sehogysem megy. Mit csináljak?
Első vagyok.
Miért kellene amúgy egyedül csinálnod mindent? Nincs férjed? Nagyobb gyerek? Ők is kivehetik a részüket a házimunkából. Amúgy mi ezeket a dolgokat kalákában szoktuk csinálni.
Valószínűleg kezdő háziasszony vagy :) Mindent megtudok, és meg is tudtam oldani. Reggel max.7-kor kelés, gyerek indítása suliba, (18!éves) neki reggeli, férjnek kávé+kaja.Ebédet, uzsonnát csomagolni, mind a kettőnek.Ez eltart kb.7:30-id, utána mosógép beindít, amíg az megy, kutyagumi összeszedés, udvar felsöprés, terasz felmosás, kb:40 perc.És még csak 8 óra van!!! Magamat rendbe rakom, indulok dolgozni.Mire kész vagyok, a mosógép lejárt. Kiteregetni 10 perc, nem több.Kocsiba be, irány a munka. 16:00-kor kijövök, férjet felhívom, hol is tart, mikor ér haza.Válasz álltalában. 7-korül Baby. :) Addigra ruha beszedve, kaja megfőzve, gyerek edzésen, és ha nayg a fű, simán belefér, hogy lenyírom, egy kb.:500 nm-en, legalább napozok közben.
És még nincsen vége, közös kaja után mosogatás elpakolás, fürdés, egy pohár bor a teraszon, kb.ennyi. :)
Attól függ, dolgozol-e mellette munkahelyen, és hány órát.
Ha tegyük fel 8 órát, akkor nyugi, másnak sem megy. Vagy ha igen, akkor valami rovására. Vagy önmaga, vagy a férj, vagy a gyerek, ha van, vagy mindkettő, mindhárom kárára.
Első vagyok.
Boltba általában közösen megyünk hetente egyszer, ezen kívül csak kenyeret kell venni a péknél, de azt általában munka után a férjem elhozza.
Listával vásárolok, nem szoktam sokat időzni a boltban mert nem szeretek vásárolni.
Reggel felkelek, berakom a mosást. Amíg az megy, megetetem a gyereket, kicsit játszok vele. Majd berakom a konyhába az etetőszékbe, adok neki valami érdekeset, azzal elvan, én addig mosogatok. Amikor még kisebb volt beraktam a hordozóba a (elöltöltős mosógép elé. Nagyon szerette. Monoton zaj, forognak a ruhák. Kipróbálhatod. :) Én az erkélyre teregetek. Kiviszem őt is, addig elül kinn, élvezi a levegőt, napsütést, én meg teregetek. Ezt a kertben is megteheted. Majd dél körül ebédel, utána alszik. Amíg alszik kitakarítok, sok mindent nem kell csinálni, ha minden nap megcsinálod. Majd amikor felkel játszunk, a következő etetés után pedig elmegyünk sétálni, majd hazafele beugrunk a boltba. Hazamegyünk, és ilyenkor kezd el nyűgös lenni. Megetetem, közben a párom hazaér. Majd nekiállok az ebédnek, addig a párom van vele. (Igen, az ebéd így sajnos délután 6 körül van). Majd 8-9 körül fekszik le aludni. Este már nem csinálok semmit, ha nagyon muszáj, akkor vasalok.
Ha füvet kéne nyírnom, egy héten egyszer csinálnám, hétvégén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!