Hogy kell olcsón a család étkezését megoldani? Főzés/rendelés? Melyik olcsóbb?
Az első válaszoló vagyok. Nagyon tetszett a 20 ezres limit, ezt be fogjuk itthon vezetni!!!
Én ma spenótot főztem, kb. 60 dkg-ot vettem tegnap a piacon 360Ft-ért, nagyon szépet. Mivel tejet nem ehetek (meg lisztet és tojást sem), ezért kókuszkrémmel készítettem. Kb. fél decit tettem bele, ez úgy 75Ft. A fiamnak főztem hozzá tésztát is, ez nem tudom mennyi lehetett. Tettem még bele egy kis fokhagymás sót és kész. Kettőnknek tehát kb. 500Ft volt ma az ebéd.
Tegnap töltött cukkini volt: egy kilós cukkinit töltöttem, ez volt 100Ft, fél kiló darálthús (pulyka), asszem 600Ft, a fagyasztóból bukkant elő és még egy fél paradicsom konzerv ment bele, talán 100Ft. Összesen 800Ft (fűszereket nem számoltam), és három éhes felnőtt jóllakott vele. Sajtot, mivel én nem ehetek és nem is volt a hűtőben, nem tettem a tetejére.
Uzsonnára gyümölcs: szilva, barack, ezeket 400Ft körül vettem. A málna és szeder elég drága (sajnos egy nagyon drága piac van a közelünkben), de ezekből majd főzés nélkül fogok gyümölcslevest (turmixot) készíteni.
Rengeteg almát kaptam apóstól, abból majd almaleves készül, nehogy megromoljon. És mivel a férjem holnap is dolgozik, így a fiammal csak tepsiben sült krumplit eszünk utána. Vasárnapra jöhet a csirkepaprikás, elhasználom a paradicsom konzerv másik felét is.
A napi végösszeget a reggeli és vacsora dobja meg: sok felvágott, joghurt, kenyér fogy. Egy 10 dekás vaj is majd' 200Ft, kettő simán elfogy egy hét alatt. Tojást néha tud hozni apukám, azon tudok kicsit spórolni. De a férjem és a fiam is rengeteget tud enni felvágottból, tojásból.
Jövő hétre gondoltam valami zöldséglevest, utána akár sütnék palacsintát vagy gyümölcsös sütit. Lenne egyszer mustáros csirkemell répával (vagy rizzsel, ha a férjem is velünk eszik). Meg nagyon ennék fasírtot is, csak nem tudom, milyen lenne tojás nélkül.
Remélem nem baj, hogy leírtam, miket ettünk, eszünk, hátha ezek inspirálnak téged is.
Jó válaszokat kaptál, nekem is hasznosak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!