Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan tisztítsam a vasalómat?

Hogyan tisztítsam a vasalómat?

Figyelt kérdés
Kaptam édesanyámtól egy gőzölős vasalót és az egyik ruhadarabomat kiégettem vele. Azóta nem tudom megtisztítani a vasaló talpát, mert ráégett a ruha :/! Jó lenne az is ha meg tudná valaki mondani h hogyan vízkőmentesítsem, mert ecettel már próbáltam és azóta folyamatosan jön a vízkő belőle, sötét ruhát nem is tudok vasalni emiatt!

2013. júl. 11. 19:31
 1/3 anonim ***** válasza:
A vízkő miatt vidd el szerelőhöz. Ne használj bele, csak desztillált vizet. Az ecet viszont lehet, hogy tönkretette a vasaló belsejét. Lehet kapni vasalótalp tisztítót, a DM-ben van.
2013. júl. 11. 22:08
 2/3 anonim ***** válasza:
próbáld meg gyertyával a meleg talpat megkenni és rongyon lehúzni. ha bevonatos a talp, ne karcos tisztítót használj. mindegy milyen vizet használsz bele, egy időután lesznek kiválások benne; de jobb a desztillált persze drágább is.
2013. júl. 12. 11:01
 3/3 gungasam ***** válasza:
Esővíz vagy forralt víz is jelentősen csökkenti a kövesedést,közönséges cillit vízkőoldó is jól tisztít belülről.A talp tisztítását meg lehet próbálni vegyszeresen vagy mechanikusan(ledörzsölni). Vegyszereket csak hidegen és hideg vasalón lehet(szabad) alkalmazni, maró vegyi anyagok nem alkalmasak erre csak oldószerek,nitró,aceton stb.A másik módszer technikailag igényes de hatásosabb: polírozni kell(magas fordulatszámú filc vagy rongy koronggal kell ledörzsölni amely a fém talpat nem károsítja.A bevonat(ha van) bármelyiktől sérülhet...sajnos
2013. júl. 30. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!