Vannak itt olyanok, akik kizárólag a mosógolyót használják gépi mosáskor? Milyenek az ezzel kapcsolatos tapasztalataitok?
Azt írtad, hogy műanyagból van a termék. Tehát akármelyik "mosógolyóra" is gondoltál, nem mondtál / állítottál igazat, hiszen az egyik mágnest tartalmaz, a másik pedig több különböző összetevőt... Tehát bármelyikre is hivatkoznál, értelmetlenséget írtál, mivel egyik "mosógolyó" sem kizárólag műanyagból áll. Miért tenne egy műanyag golyót valaki a mosógép dobjába?
Nyugodtan rám foghatod, hogy miattam hazudtál, nekem mindegy.
Nem "foglalkoztál a problémámmal", mivel a kérdésem nem probléma, hanem kérdés, érdeklődés, kíváncsiskodás.
Amikor valaki értelmesen válaszol a kérdésemre, akkor azt nagyon meg szoktam köszönni.
A te reagálásodat is megköszönhetem, ha ez jót tesz neked:
Kedves Reagáló! Nagyon köszönöm, hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat és örülök, hogy most már tudod, hogy a "mosógolyó" kifejezést többféle termékre is használják a magyar emberek a köznyelvben, hétköznapi szóhasználatban, lehetséges, hogy pontatlanul. Javaslat a jövőbeli félreértések elkerülésének céljából: először nézz utána, hogy miről van szó.
Édesanyádnak lehet, hogy ilyen terméke van:
Ennek elnevezése ÁLTALÁBAN: lágy mágnes golyó. Tehát nem mos.
A "mosógolyó"-ról itt tudsz képeket megnézni:
Angol nyelvterületen inkább wash ball vagy washing ball az elnevezés, képekért katt ide:
[link] #um=1&hl=hu&authuser=0&tbm=isch&q=wash+ball&spell=1&sa=X&ei=9PfKUd3TNrD54QTujIHgBA&ved=0CE4QBSgA&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.48340889,d.bGE&fp=8e4eb1729123bff&biw=1420&bih=963
Kedves kérdező!
Köszönöm hogy elém tártad a mosógolyók sokszínűségének palettáját, de némi gyengeelméjűség nyomait vélem felfedezni benned, ugyanis írtam már egyszer, hogy nem érdekelnek a mosógolyó reklámok. Úgy látszik, még ezt sem vagy képes felfogni. Mindenesetre most leírtam újra neked, hátha sikerül megjegyezned.
További kellemes mosógolyózgatást!
Kedves Reagáló!
Köszönöm, hogy újra benéztél a kérdéshez. A linkeket azért tettem be, hogy megnézhesd azt, hogy mi a nyilvánvaló különbség a termékek között, nem pedig azért, mert én lennék gyengeelméjű.
Nyilván te is fel tudsz annyit mérni, hogy az a gyengeelméjű, aki ezt a helyzetet nem tudja értelmezni.
Úgy látszik, hogy nem vagy hajlandó belátni nyilvánvaló hazugságodat, ezért újra mást kezdtél el gyengeelméjűnek nyilvánítani - ahelyett, hogy bevallanád magadnak a hazugságodat.
Nem fogom töröltetni a hozzászólásodat, hogy a többi ember, aki olvassa az ennél a kérdésnél hozzászólók reagálását, saját szemével láthassa, hogy milyen "alapon" húzzák le a mosógolyót: például úgy, hogy te azt sem tudtad, hogy mi az!
Utána pedig még gyengeelméjűnek nevezni a kérdés kiíróját, több, mint nonszensz, de hát az itt hozzászólóktól ezt már megszokhattuk.
Gratulálok az értelmi színvonaladhoz.
Néha segíthetnél édesanyádnak mosni, akkor talán nem mondanál / írnál olyan hatalmas badarságokat és nem viselkednél bután. Tanulnál valamit.
Kedves agresszív kérdező! Sajnos alapvető hiányosságokkal bírsz a mosás kémiáját illetően. Nos akkor néhány alapvető dolgot elmondok neked, amit hallgatóimmal is megismertettem negyven éven át. A vizes fázisú textiltisztításhoz 4 alapvető dolog kell:
- szennyezett textília
- víz
- apoláros molekulák
- mechanikai hatás.
Az első a mosógolyós mosásánál adott. A második is. A harmadiknál van a bökkenő. Amit a tudatlan emberekkel elhitetnek, hogy a mosógolyó a felületi feszültséget csökkenti, sajnos nem igaz. A mosásnál az apoláros molekulák a szennyeződésre oleofil felükkel rátapadnak, azt körbefogják, elszakítják a lényegesen kisebb energiájú kötéssel rendelkező textiliától, oldatba viszik és ott is tartják. Ez a mosópor/gél/szappan feladata. Egy kis golyó nem rendelkezik annyi feloldható felületaktív anyaggal ami ezt meg tudná oldani. Egy másik típusnál pedig állandó mágneses térrel akarják ugyanezt elérni. Nos ki kell ábrándítsalak ez sem lehetséges, és egy minimális fizikai ismeretekkel rendelkező ember sem hiheti ezt el. De miután az udvaroncokat arról nem lehet meggyőzni, hogy a király meztelen , ezért én sem akarlak lebeszélni a mosógolyó vásárlásáról. Egy biztos, a mechanikai hatást, ami szintén kell a mosáshoz, felerősíti, de ez kevés egy jó mosási eredmény eléréséhez. Miután tudom, hogy úgysem hiszel nekem, ezért a világ egyik legnagyobb fogyasztóvédelmi alapítványának eredményét is belinkelem neked:
Ebben leírják, hogy sem a mosódió, sem a mosógolyók semmiféle mosási hatással nem bírnak.
Hmmm... A haverok bevetették a nagyágyút - biztosan így gondolták.
Egy korábbi hozzászóló engem hibáztatott, amikor nem volt SZÁMÁRA világos az, hogy mit takar a "mosógolyó" kifejezés, amikor pedig képekkel illusztráltam a számára, hogy mi az a bizonyos termék, akkor azzal volt problémája!
Tehát: ez is baj és az ellenkezője is baj - neki. Tulajdonképpen akkor mi is a baj?
Vegyétek már észre, hogy a kezdetektől fogva nem az a csoport válaszolt a kérdésemre, akikhez az szólt.
Nem az az agresszív, aki beleszól olyasmibe, amikor nem kérdezték és amikor külön meg van kérve, hogy olyan emberek írjanak, akik tapasztalattal rendelkeznek? Azaz kipróbálták - akkor is csak "NEM BÍROD FELFOGNI?" volt a reakció.
Nem ez az agresszivitás?
Hol marad az önismeret?
Amit műveltek, az egoizmus, okoskodás és más ember hibáztatása egy olyan nyilvánvaló helyzetben, amikor az illető a saját szemében nem veszi észre a szálkát.
Az, hogy valaki tanár, tanító, sajnos nem jár feltétlenül együtt az intelligenciával és az önismerettel. Rengeteg tanárt ismerek, aki csak azért ment tanárnak, hogy főnökösködhessen, tehát nem fogok attól hasra esni, hogy diplomád van - ha van egyáltalán. A diplomás emberek nagy része csak azért diplomázott le, hogy utána verhesse a mellét, a becsületes, dolgozó embereket pedig lenézze. Sok-sok ilyet ismerek. Tisztelet a kivételnek - természetesen ismerek ilyen személyeket is.
Nyugodtan vetítsd ki az agressziódat és hibáztass mást amiatt, ami benned van - nyilván régóta ilyen a magatartásod és nem most fogod belátni a kivetítéseidet.
Amennyiben nem osztani akartál volna, akkor az személyeskedő megjegyzéseid nélkül írtad volna meg a kommentedet - ennyit talán be tudsz látni.
Ehelyett még azt is rám akarod fogni, hogy az önfényező hozzászólásodban miattam tévedtél! Hi-hi-hi! Hú! Ennek biztosan bedőlnek a diákjaid, nekik eljátszhatod, hogy te vagy a felettesük, nálam ez nem fog beválni.
Mennyi aberrált ember választja a tanítói pályát, holott szociopata? Hall, lát bizony ilyet az ember sokat.
Gondolkodtál esetleg a politikusi pályán is? Ráfogni egy emberre a te tévedésedet... Dedó.
Ami hiányzik sok hozzászólóból, az az önismeret, de sajnos ennél a kérdésnél a legtöbb reagáló még a kérdést sem fogta fel. Pedig egyszerűnek tűnt.
Szívesen ajánlom a figyelmetekbe a Belga együttes egy sokatmondó szerzeményét, címe: "Az a baj".
"Akinek nem inge, ne vegye magára!" - mondta egy tanárnő az isiben, mire egy diák: "Tanárnő, akkor tessék jól felöltözködni!"
Sok mindenről szó volt már ennél a kérdésnél, mivel rengeteget offoltatok. Remélem, hogy mostanra már kielégültetek!
Ismerek egyébként vegyész embert és attól, hogy vegyész, még ember, tehát a saját nézőpontja és korlátolt tudása, magyarul tudatlansága alapján éli az életét, ahogy mindannyian. "Nekem a professzorom azt mondta..." És inkább hisz a begyepesedett dogmáknak, mint a saját szemének? Nem ritka ez. Főleg a diplomás társadalomban, ahol a képmutatás, pozíciók megtartása, könyöklés, konzervativizmus fontosabb sokszor, mint az őszinteség, értelem, újdonságok elfogadása.
Próbáljatok meg ésszerűen, logikusan gondolkodni.
Szűk látókör vagy korláttalanság? Valamelyikőtök észrevenné-e saját magán, ha a szűk látókörűség csapdájában van?
A vegyszerek nélküli környezet vajon milyen lenne?
Belegondoltál már abba, hogy egy embert mi motivál arra, hogy kevesebb vegyszert használjon vagy egyenesen semennyit? Szerinted erre csak a pénz lehet az indíték?
Szerintem nem csak a pénz lehet a motiváció, de ezt anyagias, materialista egyéniségű emberek, nem tudom, hogy egyáltalán át tudják-e érezni.
Milyen lenne a Föld bolygó, ha nem lenne vegyipar?
Egyéb téma:
Filmajánlat következik:
Látod? Annyi nem jutott el a tudatodig, hogy a kérdés kikhez szólt. Innentől kezdve: ?!
A kritikám megrengessen? Nem arról volt itt szó, hanem nyilvánvaló dolgok belátásának kérdéséről. Nem sikerült belátnod, ami szükséges lett volna. Nem az én szükségletem, hanem a tied, hogy belásd. Az is a ti szükségletetek volt, hogy teleoffoljátok a kérdést, témát.
Azt is beláthatnád, hogy a minősítést te magad megtetted, de úgy látszik, hogy mástól nem veszed könnyen. Ezt hívják kettős mércének. Aki önmagát nem képes azonos mércével mérni, mint az embertársait, az csak ésszerűtlen lehet.
Írtad:
" Én nem leszek attól sem kisebb, sem tudatlanabb, hogy egyes emberek negatívan bírálják el tudásomat"
Szerintem sem erről van szó, hanem pont arról, hogy nem leszel nagyobb és okosabb sem, de ezen erőlködsz.
Az üzeneted többi része pedig csak majmolása az én írásaimnak. Hú. Akkor mégis eljutott valami a tudatodig abból, amit írtam? Csak kínos lenne vállalni?
Írtad:
"A tudás nem bűn"
Szerintem nem bűn a tudás és nem is állítottam ilyet sehol, viszont azok az emberek, akik tudósnak képzelik magukat, nagyot tévednek. Legfeljebb kutatóknak nevezhetők.
Vannak értelmes, kedves emberek. Egy korábbi munkahelyemen a legemberségesebb személy a takarítónő volt. Ezzel szeretném érzékeltetni, hogy a becsület, kedvesség, tisztelet, figyelmesség, szerénység, érzelmi intelligencia, kiegyensúlyozottság nem függ attól, hogy egy egyénnek van-e egy, kettő vagy akár három diplomája és attól sem, hogy hány évet töltött el az iskolapadban.
Számomra a becsület, kedvesség, tisztelet, figyelmesség, szerénység, érzelmi intelligencia, kiegyensúlyozottság, őszinteség, változásra való képesség azok a tulajdonságok, amelyek a lelki egyensúlyt mutatják.
A kivagyiság, agresszivitás, felsőbbrendűség, lenézés állapotában leledzőknek őszintén kívánom, hogy leljék meg lelki egyensúlyukat.
Írtad:
"A tudás nem bűn, így nyugodtan elkövetheted."
Ócska, elcsépelt frázisok? Felőlem teleírhatod ezekkel a hozzászólásaidat, biztosan megnyugtat téged, hogy azt hitted, hogy nagyon okosat mondasz.
Értelmeset írni megint nem sikerült neked, hiszen arra, amiket írtam, sosem reagáltál, hiszen "jól fel kellett volna öltözködnöd". Egy professzorhoz biztos nem méltó a "szelektív látás".
A kisebbrendűségi érzés kifejezést helyesen így kell leírni: "kisebbrendűségi érzés", nem pedig úgy, ahogyan te írtad: "kissebrendűségi". Ez súlyos volt.
A lényeg persze az, hogy a te problémád az, hogy nem vagyok olyan, mint a megfenyített, megfélemlített diákok és merem vállalni az elképzeléseimet. Ez nem fér a bögyödbe, ugye? Nem vagyok az az alárendelt egyetemista, akivel jól ki lehet tolni úgy, hogy rossz jegyeket osztogat a prof, ha nem tetszik az önállóság, értelem, logika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!