Egy ideje a kislányom ruháit mosódióval mosom (6-7 kettétört dió)+ 1 ek. mosószóda vízzel oldva, öblíteni pedig kb fél deci ecetet használok, van, hogy teszek hozzá pár csepp citrom illóolajat. Kb fél adag ruhát mosatok egyszerre. Állítólag puhának kellene lenni az ecet miatt, de keményre, durvára szárad. (40 fokon mosok, a szabadba teregetek).Mi lehet az oka?
2013. máj. 22. 13:45
1/9 anonim válasza:
Gondolom a mosódió reklámjában olvastad azt , hogy a ruhák puhák és illatosak lesznek a mosás után . Hát nem kell mindent elhinni azoknak akik abból élnek , hogy termékeiket eladják a gyanútlan vevőknek. Ha nem zavar , akkor hagyd úgy. Egy biztos , ezzel a technológiával valóban kíméled a környezetet . Ha zavar , akkor a mosás és a dió eltávolítása után még egyszer öblítőszerrel öblítsd ki a ruhákat , és utána centrifugázd ki .
2013. máj. 22. 14:01
2/9 anonim válasza:
Nem tudom, mit csinálsz rosszul, én legalább 10 éve csak ecettel öblitek (mivel textilvegyészként tudom, mennyire ártalmas az öblitö) és nekem mindig puhák a ruhák.
2013. máj. 22. 14:32
3/9 anonim válasza:
Szerintem mossál rendes mosószerrel és öblítővel.
2013. máj. 22. 16:15
4/9 anonim válasza:
nálunk is jó az ecetes öblítés vagy 10 éve.próbálj egy plussz öblítést rányomni még,esetleg nehezen jön ki a ruhából a mosószer-ez esetleg gépfüggő is lehet.
2013. máj. 22. 16:44
5/9 anonim válasza:
Lehet, hogy a mosódió a ludas. Próbáld meg mosószerrel mosni, és utána ecettel öblíteni. Bár én már próbáltam az ecetes öblítést, és semmivel nem lett puhább a ruha, mint öblítőszerrel.
2013. máj. 22. 20:01
6/9 anonim válasza:
Kedves #2-es . Használsz hajbalzsamot ? Ha igen , akkor miért minősíted a textilöblítőt károsnak ? Ugyanazok a kationos felületaktív anyagok , szintetikus illatanyagok ( butilphenyl-methylpropional , hexil cinnamal ,alpha-isomethyl-ionone , benzil alkohol ) alkotják azt is , mint a textilöblítőt .Károsak ? Igen , egyenként és nem abban a koncentrációban , amennyit az öblítők tartalmaznak . Ne vágjuk át a kérdezőket !
2013. máj. 22. 20:28
7/9 anonim válasza:
Szerintem is káros az öblítő. Balzsamot használok én is, csak tized olyan mennyiségben, mint az öblítőt használnám, így azzal kisebb a baj.
Az is lehet, hogy a mosógépedben van sok mosószer és öblítő lerakódás, ami fokozatosan oldódik fel, és attól lesznek kemények a ruhák.
Én egyébként 8 db fél diót teszek egy mosáshoz. Azt vettem észre, hogy a textilpelenkák egyszerűen sehogy se puhák nekem, viszont a többi ruha nagyon jó.
2013. máj. 23. 22:59
8/9 anonim válasza:
Nekem tökéletesen bevált az ecet, nem tudom, mit csinálhat rosszul, akinek nem működik.
A hajbalzsamos válaszolónak pedig: én speciel nem használok hajbalzsamot egyáltalán. Nem kenek magamra mérgeket, ha tehetem. Egyébként a hajra is csodálatos az ecet. :-)
2013. máj. 27. 15:12
9/9 anonim válasza:
6. válaszoló: "Kedves #2-es . Használsz hajbalzsamot ? Ha igen , akkor miért minősíted a textilöblítőt károsnak ?"
NEM, nem használok hajbalzsamot SEM, mert azt ugyanolyan károsnak tartom.
Az öblitö egyrészt bevonatot képez a textilszálakon, ezért többé nem lesznek megfelelöen nedvszívóak, másrészt igen erösen allergizálnak, harmadszor tönkremegy töle a mosógép is. A gépben lerakódott öblitömaradványok nagyon jó baktériumtáptalajok, ezért a legtöbb mosógép lekezd idövel büdösödni, és ez nemcsak a szag miatt probléma, hanem higiéniai szempontból is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!