Harcijérce kérdése:
Használtan vettem egy elektromos sütőt, kerámia főzőlappal egybeépítve. Semmilyen tapasztalatom nincs a sütőről, pedig nagyon sokat sütök és nincs hozzá leírás sem. Mikor kell a légkeverést használni?
Figyelt kérdés
250 fokot tud a sütő és légkeveréses.Különféle tésztákat hány fokon süssek?2013. máj. 12. 22:40
1/2 anonim válasza:
A 250 fok a hamvasztó (öntisztító) fokozat - fél órát üresen ezem a hőfokon üzemeltetve a felfröcsögött zsír elhamvad...
200 fokon a pirítós készítést vagy sajt-ráolvasztást szoktam csinálni. Illetve a hirtelensült húsokat.
Sütizni 160-180 fokon szoktam, a hosszabb sütést igénylő, nagyobb darabokat az alacsonyabb hőfokon.
Piskóta, vagy aprósütemény 170 fok. Beigli 160 fok. Mézes 160 fok. Kakaós csiga 160 fok. Pizza 180 fok.
Hőlégkeverést általában a réteseknél, leveles-vajas tésztáknál alkalmazok. Vagy ha sietek. Ekkor 10 fokkal alacsonyabbra állítom a receptekben írt hőfoknál a hőfokot, mert a légkeverés miatt bensőségesebb a hőátadás.
40-50 fokra állítva néha még keleszteni, vagy fagyból kiolvasztani is szoktam.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! :)
2013. máj. 17. 11:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!