Akinek van kerámia bevonatos INDUKCIÓS edénye, tudna ajánlani márkákat?
Szeretnék venni indukciós kerámia bevonatú edényeket, de ami nagyon olcsó, attól tartok kicsit pl Perfect Home.
A Delimano nekem nem jó, mert nem indukciós, a Perla a szimpatikus, néhány webáruházban kapni, de ami nekem kellene 4-5 féle, az most hiánycikk. Mivel nem tudni mikor lesz, nekem meg most kellene edény.
Találtam még jó márkákat, de 7-8 ezer forintot /db nem szeretnék érte kiadni.
Egy közép kategóriát szeretnék 3-4-5 ezer az jó.
Kellene palacsinta sütő 26cm-es, szószos fazék 20cm-es, serpenyő 20cm-es, 24cm-es lábas, meg 28cm-es magas fazék.
Köszi
köszi, itt olvastam, hogy a perla az jó, de végülis nagynehezen rátaláltam egy webáruházban, ahol nagybetűkkel ki volt írva, hogy nem jó indukciósra.
Köszi, ezt a blaumann-t megnézem.
Találtam néhányat neve nincs márkájú, de gyanúsan olcsó így azt nem merem. A berghoffnak vannak ilyen edényei, de egy kis lábas 16cm-es 7-8 ezer.
VETTEM VÉGRE
Az interspárban találtam rá, Ambition edénycsalád.
kerámia bevonatos, indukciós 4db lábas üveg fedővel. Szilikonos hatású a fedő füle és a lábas füle így nem forrósodik át. 2db 16cm-es, 1db 20cm-es 1db 24cm-es van a készléetben 20990ft volt, vettem még ugyanott ezt a márkájú 20cm-es serpenyőt 2790Ft, a palacsinta sütő Simpex márkájú 5990ft volt. Szuper!!! olaj nélkül sütöttem palacsintát és majd ki szalad belőle a palacsinta úgy csúszkál. Pörköltöt főztem a lábasban az is szuper benne főzni.
Az edénykészletnek külön is voltak kaphatóak a darabjai kivéve a 16cm-es. Volt egész nagy is beőle.
Nem magyarázom, de :
az alumimium nem alkalmas erre. hacsak nem ultravékony, vagy túl vastag: valahol olvastam 1/100 mm vagy a legalább 50 cm alu talpvastagság elvileg alkalmas lenne.(?) a z acél sem mind mágnesezhető, a rozsdamentes sem az (saválló) persze, lehet kísérletezni az adapternek(indukciós adapter/alátét, amin még a jénai is "indukciós" lesz, köze sincs az indukciós főzéshez (rezsó-hatás) A kereskedők mindent el akarnak adni.az öntöttvas egyébként alkalmas az indukciósra, ha elég vastag a talpa, különben leragad benne amit sütnénk.
Én is ezt javasoltam volna :) Ambicion.
Így találtam rá pont a kérdésedre is.
Ezen kívül, ha valaki erre járna, én a Bergner-el vagyok megelégedve nagyon!
Ez az előttem szóló ember, mi marhaságot összehord.
Már érdemes volt feljönnöm a jókedvért!
Ember, alumíniumba szándékosan teszik a vasmagokat, a talp részbe, így mágnesezhető, és az alu. miatt jól vezeti a hőt is.
Az alumínium nem alkalmas indukciósra csak az ultra vékony??? Ha vékony, akkor nem alumínium?
Biztosíthatlak, az acél EDÉNYEK mind mágnesezhetők.
A rozsdamentes az szintén.
Kísérletezni felesleges. Indukciósra nem kell venni olyat ami nem alkalmas arra, így nem kell alátét, és ennyi. Az alátét amúgy sem igazán azért van. Mivel túlmelegszik, így huzamosan nem jó. Az inkább védi az edényt a hirtelen melegtől... (pl. rántás)
Az öntöttvas meg akkor alkalmas, ha elég vastag a talpa???
Ez valami szakirodalom?
...és a végére a legjobb!
Főzzél te 50 cm-es talpvastagságú alumínium tömbbel!!!
Brutál nem értesz hozzá, csak belekotyogtál.
Pedig a kérés: "Akinek van kerámia bevonatos INDUKCIÓS edénye..."
Ez azt jelenti, tapasztalata van, vagy ért hozzá!!!
Rólad ez nem mondható el. Sem így, sem úgy.
A kereskedő nem akarja rád sózni azt ami nem jó neked, mert visszaviszed és okoskodsz.
A kereskedő azt akarja, hogy nála vedd meg azt, ami neked a legjobb, és máskor is visszamész hozzá vásárolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!