Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Buta dolog kidobni azt az...

Buta dolog kidobni azt az ágybelit, amiben meghalt valaki?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 12. 11:22
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Az biztos, hogy elviszik, nálunk kb 5 perc és már el is tűnnek a dolgok a kuka mellől.

Részvétem!

2013. ápr. 14. 09:49
 12/19 anonim ***** válasza:
Ha végképp nincs semmi alternatíva, akkor a kutyamenhelyekre is el lehet vinni a ruhát. Persze ne legyen érzelmi kötődés, vagy bűntudat.
2013. ápr. 14. 10:12
 13/19 A kérdező kommentje:
Így van, az érzelem nehéz dolog ebben az esetben. Már most elmondom, hogy párom szülőjéről van szó, akit nagyon tiszteltem-kedveltem, de talán nem vagyok rossz ember, ha azt mondom, hogy egész másképp állnék a dologhoz, ha a saját szülőmről, testvéremről, gyerekemről, vagy a páromról lenne szó. Azt hiszem, akkor nem egy évnek, hanem többnek kellene eltelnie, hogy ezt a kérdést ennyire tárgyilagosan itt feltegyem.
2013. ápr. 14. 12:46
 14/19 anonim ***** válasza:

Ennyi erővel kidobhatnád az ágyat is, lebonthatnád a szobát vagy akár a házat ahol valaki meghalt.

Ha arra a párnára ami a halála pillanatában a feje alatt volt nem feküdnél a világ minden kincséért sem, mi a helyzet a megboldogult előző nap használt dolgaival?

A halál egyáltalán nem fertőző, ostobaság ennyire irtózni a halottaktól.

2013. ápr. 14. 22:47
 15/19 A kérdező kommentje:
Nem irtózok a halottaktól, különösen nem a hozzátartozóimtól. A dologhoz hozzátartozik, hogy szegény két hetet haldoklott benne(rosszindulatú daganat). De nem is ez zavar, hanem az, hogy semmiféle tisztítást nem tudok rajta csinálni. A szobát ki lehet újra festeni, az ágyakat lemosni, még az ágyneműt is át lehet mosni, és akár használni tovább is. Valójában nem is a bennehalás taszít, hanem, az, hogy valaki más használta évekig, és nem tudom kimosni, átfertőtleníteni, azt pedig nem tartom elegendőnek, hogy huzok rá egy tiszta huzatot.
2013. ápr. 15. 16:03
 16/19 anonim válasza:

Vizes porszívóval, vagy gőzöléssel (kárpittisztító gőzös gép) lehet tisztítani, fertőtleníteni ágyat, ágymatracot. Ha daganatban halt meg, akkor nincs mitől tartanod.

A halott szerintem nem kezd el azonnal, órák múltán bomlani. A műtőt egyébként is fertőtlenítik, nem gondoljátok?

Én nem dobnám ki. Inkább lelki vonatkozásban dönts.

Én hordom elhunyt anyukám ruháit, és őrzöm az ereklyéit (szemüveg), stb. De az én anyukám egészséges volt, hirtelen halt meg, és a ő csodás jósága, mosolygóssága maradt benne minden tárgyban.

Barátnőm nagymamája 2 évig feküdt ágyban. Miután meghalt, gőzfertőtlenítővel tisztították az ágyat, hogy megszűnjön a pisiszag. Utána albérlők aludtak rajta, és én sem viszolyogtam ráheveredni.

2013. ápr. 16. 22:39
 17/19 Sam Tex válasza:

Az országban is sokan meghalnak, nap, mint nap, mégsem hagyjuk el. Ez a természet rendje. Amennyiben, használhatónak ítéled a szóban forgó dolgot, megfelelő tisztítás után nem gondolom, hogy akadálya lenne.

Ennyi erővel egy lakásról is lemondhatnál, ha meghalt benne valaki.

2013. ápr. 17. 22:11
 18/19 Sam Tex válasza:
Jön a napsütés, ha lehetőséged van, tedd ki a napra.
2013. ápr. 17. 22:14
 19/19 anonim válasza:
Mi nem dobtuk ki, semmi bajunk nincs tőle. Amit a turiba lehet vásárolni, azt sem tudod ki volt benne először, vagy ki halt meg benne előtte, legyen akár ruha, akár ágynemű vagy bármi. Vagy ha kórházba vagy, lehet az ágyban az ágyneműben előtte halt meg valaki. Szerintem is ez csak pszichikai kérdés, ha neked nincs hozzá kedved akkor ne aludj benne.
2013. ápr. 18. 08:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!