Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogy kell a tyúkot felbontani?...

Hogy kell a tyúkot felbontani? Részletesen kérem!

Figyelt kérdés
Kezdő háziasszony vagyok. egészben kapom belsőségek nélkül.
2009. szept. 22. 14:28
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
A kopasztás utáni teendők: Felvágod a tyukot a torkától egészen a feneke végéig. Lecsippented a lábakról a körmöket, ha pedig a fejet is bele akarod tenni a levesbe /az íze miatt/, akkor lecsiped a csőrét is. Levágod a szárnyak végeit. Levágod a nyakát, kettévágod és a fejét is külön lenyisszantod. A darabolás már azon múlik mit szeretnél készíteni belőle. Ha pörköltet, akkor kikeríted a szárnyakat tőből, a combokat tőből. Utóbbit még egy izületnél ketté választod. A regincét ketté vágod egy csontvágó óllóval, vagy bárddal. Az így keletkezett két fél darabot még 3-4 felé vágod. Ha netán csirkéről van szó és meg szerenéd tölteni, akkor csak a csirke lábfejét vágod le, hiszen a combokat, a mellét és a belső testüreget is el kell látnod töltelékkel.
2009. szept. 22. 14:49
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Ahány ház annyi szokás.

Én kb. így szoktam:

Lepörkölöm a tollat róla . Átkaparom a bőrét, addig mosom, cserélem a vizet kb. 3-4-szer míg nem véres.

Ha nagy hagyom egészben, csak kb. mellrésznél hosszában szétvágom és grillezem, sütöm. Azért a szárnyát, lábát, nyakát levágom, levesbe teszem.

Ha kisebb, utána vágom combtőben a lábát, combját le. Majd a hártya mentén a combporctól a hát közepéig, aztán a tüdőrészt kettőbe, a hátat kettőbe, ezeket a porcok mutatják. A mellet négybe szoktam vágni vagy lecsontozom, attól függ, mi lesz belőle.

Ja és az elején azért a lábakról a körmöt, a csőrét, a nyakról, hátról a sok hájat, esetleg bőrt, meg a zsírzóját a farabúbjánál le szoktam vágni, szerintem gusztustalan rajtahagyni és nagyon kezdő barbárra vall.

2009. szept. 22. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!