Hogy kell a tyúkot felbontani? Részletesen kérem!
Ahány ház annyi szokás.
Én kb. így szoktam:
Lepörkölöm a tollat róla . Átkaparom a bőrét, addig mosom, cserélem a vizet kb. 3-4-szer míg nem véres.
Ha nagy hagyom egészben, csak kb. mellrésznél hosszában szétvágom és grillezem, sütöm. Azért a szárnyát, lábát, nyakát levágom, levesbe teszem.
Ha kisebb, utána vágom combtőben a lábát, combját le. Majd a hártya mentén a combporctól a hát közepéig, aztán a tüdőrészt kettőbe, a hátat kettőbe, ezeket a porcok mutatják. A mellet négybe szoktam vágni vagy lecsontozom, attól függ, mi lesz belőle.
Ja és az elején azért a lábakról a körmöt, a csőrét, a nyakról, hátról a sok hájat, esetleg bőrt, meg a zsírzóját a farabúbjánál le szoktam vágni, szerintem gusztustalan rajtahagyni és nagyon kezdő barbárra vall.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!