Hogyan tudom zsírtalanítani a mosógép öblítőtartáját?
Figyelt kérdés
hajdú h-1100
A mosószertartája tele van lerakódással, de nem lehet hozzáférni semmivel. Áztattam már hipóba, ecetbe, befújtam zsíroldóval de reménytelen.
2013. márc. 25. 16:47
1/10 gabi9306 válasza:
Esetleg Brigéciol tisztítószerrel, az úgyis víz alapú, és olaj- zsíroldó, remélem segíthettem :)
2/10 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom... Így terhesen nem szívesen kísérleteznék ezzel a cuccal. A műanyagot nemmarja szét?
2013. márc. 25. 17:03
3/10 gabi9306 válasza:
Nem marja szét, igazából ezt autóknál szokták használni, lefröcskölik vele a motort, azután lemossák slaggal :)
Nem erős szer, de terhesen mindent kétszer meg kell gondolni az tuti :)
4/10 gabi9306 válasza:
De azt hiszem hogy ebből is van erősebb is és gyengébb is, egy narancssárga és egy citromsárga cimkés , sajnos így nem tudom hogy melyik miben különbözik.
5/10 anonim válasza:
Nem tudom, amit írsz melyik típus, de nekem Hajdú Energomat gépem van és négy kicsi csavarral ki lehet szerelni az öblítőtartályt. Kiszedve aztán pucolhatod, amivel akarod, pl. ecetbe is áztathatod.
6/10 anonim válasza:
Öblítő helyett használj ecetet. A ruhák is puhábbak lesznek tőle, és nem dugítja el a tartályt sem.
7/10 anonim válasza:
Igen gyakori hiba ! Az öblítőszereket tömény formában teszik a tartályba . Ha a jövőbe ezt el akarod kerülni , akkor legalább fele-fele arányban előre hígítsd fel és úgy használd . Sajnos a gyártók nem írják ma már rá , hogy az öblítőjük koncentrált-e vagy nem . ( Természetesen , hiszen így több fogy belőle .) Most csak azt tudom javasolni , hogy ezeket a lerakódásokat meleg vízzel próbáld meg eltávolítani , esetleg úgy , hogy a zuhanyrózsa csapját lecsavarva erős vízsugárral mosd át . Nem tudom javasolni a savas kezeléseket , mert még erősebben fognak tapadni a lerakódások . A
8/10 anonim válasza:
zsíroldás sem megoldás , mert ez a lerakódás nem zsíros jellegű , hanem egy vízoldható vegyszer koncentrált megjelenése . Kérlek nézd meg még egyszer , mert ezeket a tartály-fedeleket olyan módon gyártják , hogy szét lehet szerelni őket . Van amikor csak ki kell pattintani , van amikor csavaros rögzítéssel .
9/10 A kérdező kommentje:
Amennyire lehetett szétszedtem a tartályt. Csak 2 kis pöcök vehető ki belőle, de így legalább jobban belefolyik a víz. Ezen keresztül próbáltam kivakargatni a lerakódást egy bambusz hústűvel:S
2013. márc. 25. 21:08
10/10 anonim válasza:
Az is valami . A meleg vízzel próbáltad már ? A lerakódás nem más , mint a fogásjavító anyagok ( különböző vízoldható műanyagok ) betöményedett változata . Oldódnia kell . Ha van otthon már elhasznált fogkeféd azzal is segíthetsz .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!