S. O. S. Nagyon nagy hülyeséget csináltam a mosógéppel? Valaki segítsen légyszi!
Tényleg? :-)
De van rajta szivattyúzás, gondolod akkor nem lesz semmi baj? Te leszivattyúztad és minden rendben lett?
Csak azon aggódok, hogy utólag olvastam a cillites flakon oldalán a használati útmutatót (tudom előtte kellett volna) és ott azt írják, hogy csak áramtalanított háztartási gépeknél alkalmazzuk.
Először is meg kell nézni honnan folyok a víz .Lehet hogy a cilitnek semmi köze hozzá,csak véletlen egybeesésről van szó .Ha penészes tudott lenni akkor rég üzemelt már.
Más is elöregedett rajt .
Ezért csinálok én úgy, hogy inkább kiadok több pénzt, de a drága mosógépemet nem kockáztatom. Mindenki panaszkodik itt, hogy penészedik a gépe. Pedig csak kicsit kell rá figyelni, jobb megelőzni a bajt.
Hetente 5-6 adagot mosok, de a gépem olyan tiszta belül is 2 év után, hogy a boltba kilehetne tenni eladásra.
1. Minden mosáshoz vízlágyító. Nem, nem kell a drága Calgont venni. 51 db-os Lidl W5 vízlágyító 1000Ft. Vagy a Pennybe 51 db-os Trendy vízlágyító asszem 900Ft körül van, most éppen akciós amúgy, ha jól emlékszem 750Ft-ért vettem ma. Ezeknek van géptsztító hatása is, ha minden alkalommal használod.
2. Kéthavonta mosógéptisztító a gépbe:
DM-be ez 1000Ft
De van DM-es saját márkás változat is 500Ft-ért.
3. Mosás után ajtó nyitva legyen, gumis részek és mosószeradagolót szárazra kell törölni. Ajtó folyamatosan nyitva legyen, a mosószeradagolót kiveheted, így folyamatosan átjárja a levegő.
4. Ne önts tömény vegyszert a gépbe, és csak gélt használj! Kiméred a szükséges mennyiséget, pl. Arielnél 75 ml. Ezt beleöntöd 1 literes flakonba és felhigítod vízzel. Amikor elindul a mosógép és szívja a vizet, akkor hozzáöntöd a mosószeradagolóba a vízhez. Ugyanígy a vízlágyítóval is: felodod 1 liter vízbe és azt is hozzáöntöd a mosószerrel együtt.
Öblítésnél ugyanez a helyzet: 35ml öblítőt felhigítva vízzel akkor öntöd bele a gépbe, amikor utoljára öblít. És persze nem az öblítőtartályba, hanem abba, amelyikbe látod, hogy ereszti a gép a vizet.
Ugyanis a tömény vegyszerek lerakódnak, és elkezdenek penészedni. A mosás nem abból áll, hogy bedobom a ruhát, kimos a gép, aztán kihúzom. Aki ezt csinálja szembesüljön vele, hogy bizony előbb utóbb megjelenik a penész.
"A penésznek semmiköze sincs a vízlágyító csoda kapszulákhoz,meg a mosógéptisztító hülyeségekhez. "
Régen a Whirlpool gépemre én sem figyeltem ennyire. Másképpen volt berendezve a fürdőszoba, nem volt lehetőség arra, hogy állandóan nyitva legyen az ajtaja, mivel a mosógéppel szemben volt a mosdókagyló. Szóval penészedett. Persze megpróbáltam eltávolítani, de ugye vannak olyan kis helyek, ahonnan nem sikerült.
Most jön a lényeg. Amikor elkezdtem használni hónapokon át a Lidl W5 vízlágyító tablettát, akkor arra lettem figyelmes, hogy elűnt a penész olyn helyekről, ahol eddig ott volt, csak nem tudtam kiírtani. És ezt a saját szememmel láttam, tapasztaltam.
Bár hozzáteszem, hogy akkor még nem ez kerek fehér változat volt, hanem a sárga-fehér téglalap alakú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!