Fehér ingem az évek alatt besárgult. Fel szerettem volna venni, már rég volt rajtam és szeretném felvenni. Valami házi praktika ami segítene?
Figyelt kérdés
2013. márc. 14. 14:30
2/10 anonim válasza:
Hát az tényleg régen lehetett rajtad , ha az állásban besárgult . Mindenféleképpen egy alapos mosás és a mosószerhez tegyél Vanish-t . Ha ezek után még mindig nem elég fehér , akkor 1 liter hideg vízhez önts 1 dl. Hypo-t , ( vagy Domestos-t , vagy Clorox-ot ) és ebben áztasd fél napig . Utána nagyon alaposan öblítsd ki . Ez már majdnem biztosan fehér lesz . ( Mindez természetesen pamut , vagy pamut-poliészter alapanyagú ingre vonatkozik ! )
3/10 anonim válasza:
Nagyanyáink módszerével főzd ki mosószódás vízben, vagy trisóval. Addig főzd, amíg a víz forr,és hagyd benne kihűlni. Utána öblítsd ki belőle a mosószert. Igaz, hogy utána elég gyűrött lesz, és nehéz kivasalni, de újra szép fehér lesz.
4/10 anonim válasza:
Ha műszál akkor semmi ha pamut akkor nátriumperkarbonátos szobahőmérsékletű áztatással 12-24 óráig.
5/10 anonim válasza:
A hypo-s vagy clorox-os vízben maximum 10 percet lehet hagyni a ruhát, különben még sárgább lesz :-))
A használati útmutató is fölhívja erre a figyelmet!!!
6/10 anonim válasza:
Műszálasra a sós víz jó! Egy lavór meleg vízbe tegyél kb. 10 deka sót, áztasd benne egy éjszaka, másnap szokott módon kimosod, szép fehér lesz!
7/10 anonim válasza:
Mi a LIDLben veszünk W5 OXI univerzális folttísztitó mosóport. Ezzel van elő áztatva .Fehérre szinesre egyaránt .Mindent tisztára,eredetire lehet mosni,és fele mosószert kell használni utána . Más helyen is lehet kapni áztatót,lényeg
hogy az OXI ott legyen a nevében
8/10 anonim válasza:
Én pont így jártam,gondolom,átlagos tip. ingről van szó,azaz nem nylon vagy ilyesmi.Egy lavór meleg vízbe 2 zacskó szódabikarbóna,hozzá egy deci 20 %-os ecet.Reggelig ázott,utána sima öblítés öblítővel, jó lett.
9/10 anonim válasza:
2-es a mosószódás főzőmosás a harmadik alkalommal tönkreteszi a ruhát , ezt már "nagyanyáink" is tudták ezért nem mosószódával , hanem szappanpehellyel főzték ki a ruhákat . A nátriumperoxid tartalmú fehérítőszerekkel azonos hatóanyagú a Vanish is , mégha ezt a hozzá nem értők nem is tudják . A hipokloritos fehérítés általam leírt módja és a koncentráció lehetővé teszi a szövet lassú és kímélő fehérítést , mégha valaki ezt nem tudván , hivatkozik a használati utasításra .
10/10 anonim válasza:
Én vettem Lidl oxi port = sajnos a nullával
Nem fehérít és a folt, izzadság szag is a ruhában marad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!