Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Párom a mosógépbe a mosásnál...

Párom a mosógépbe a mosásnál a mosószerhez öntött vízkőoldót, a hagyományos fehér dobozosból kb.1 decit, úgy indította el a mosást. Keletkezhetett mérgező gáz?

Figyelt kérdés
Mikor megtudtam, ajtót becsuktam, úgy ment a mosás, a kádba nyomta a vizet utána, jól kiszellőztettem mikor leállt a mosás.
2013. márc. 12. 13:37
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem valószínű. De ha mégis, kiszellőztettél és kiszállt :)
2013. márc. 12. 13:50
 2/7 anonim ***** válasza:
Mérgező gáz biztos nem,de a ruhákra nem hat károsan .
2013. márc. 12. 14:22
 3/7 A kérdező kommentje:
A gyerekek miatt aggódtam inkább, mert ők a lakásban voltak, és hát kerülhetett a levegőbe, ha mérgező gáz keletkezett. Remélem nem lesz baj.
2013. márc. 12. 14:53
 4/7 anonim válasza:
Ha a vízkőoldót más vegyszerrel összekevered, igenis keletkezhet mérgező gáz! Ha jól tudom, még a flakonján is fel van tüntetve, hogy nem szabad elegyíteni másfajta vegyszerrel.
2013. márc. 12. 16:20
 5/7 anonim ***** válasza:
Drága kedves 4-es ! A vízkőoldó szerek sósav , citromsav , borkősav , evetsav alapúak . A mosószerekben nátriumkarbonát , nátriumtripolifoszfát vagy más lúgos anyagok vannak , némi oxigén-leadó anyaggal , bentonittal ,vagy CMC-vel keverve . Ez csak sav-lúg reakcióra ad alkalmat , gázfejlődésre nem !
2013. márc. 12. 16:42
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ kedves Imre! Ez sósav alapú volt, ha jól láttam a dobozon. A sima hagyományos fehér-kék dobozos. Akkor megnyugodhatok most már, remélem!
2013. márc. 12. 18:09
 7/7 anonim ***** válasza:
Állandóan más vegyszereket emlegetnek a sósavnál. Miért nem nevezik nevén a gyereket? A sósavnak nem szabad találkozni hipóval! Mert ha igen klórgáz szabadul fel ami köztudottan az első világháború egyik kedvenc vegyi fegyvere volt. Tüdővizenyőt okoz ami nem igazán kellemes. Egyszerén is fél napig ültem a wc-n köhögtem mint egy eszelős. Megmaradtam.
2013. dec. 9. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!