Összemostok zoknit és alsóneműt a többi ruhaneművel?
Hallottam olyat aki 2 heti adagot összegyűjt és külön kimossa a zoknikat, alsóneműket, teljesen külön a többi ruhától.
Valaki szerint teljesen felesleges, simán összemossa.
Valaki szappannal átmossa őket mosás előtt.
Én úgy szoktam, hogy összemosom, beindítom a gépet 30 perces gyors programra. Majd miután végzett a gép mehet a normál 80 perces program.
Ti hogyan csináljátok? Érdemes valami előmosást alkalmazni, vagy egyszeri hosszabb mosástól is tökéletes lenne?
Lehet megfelelően csoportositani .Először is a fehérek
kiszedve .A szinesek is szennyeződétől függően .Olajos munkaruhát biztosan külön mosok .A gyapjut sem 60 fokon.
A konyha ruhát sem az alsónemüekkel .
Aki igénytelen a mosásra,az nem szelektál .Ott a menő szín is a szürke lesz.
Én ebben egyszerű vagyok, mint a faék. Vannak a pirosak/feketék és vannak a világosak :) No meg kivételes, kézi mosást vagy fehérítést igénylő cuccok, amiket kb. sose veszek fel, de pár darab véletlenül van. A hófehér selyemblúzt még én se dobom a 10 éves, egykor fekete NIN pólóval és kék gatyákkal együtt a világosba (főleg fekete ruhánk van, mindent bele kell adni a világosba, hogy összejöjjön egy mosásnyi adag véges időn belül).
A programokhoz nem értek, a kezemnek is egy mosásprogramja van. 40 fok a tollpihénél a mosógépen, az biztos elég szolid, mindenesetre gyors. Ha konyharuha vagy szennyezettebb cucc van, azt beáztatom, előmosom :).
De ez voltaképpen elég kifinomult, ahogy belegondolok...
A világos alsóneműket és zoknikat külön mosom 60-on, de a sötéteket a többi sötét ruhával együtt a szokásos 40fokon. Ezekből ugyanis igen sokára gyűlne össze egy mosásnyi.
A világosokhoz pedig berakom a törölközőket, a konyharuhákat ( mert ezekből összesen nincs egy fél mosásnyi sem. ha az összeset beledobnám a dobba, még úgy is elvesznének az alján ), tehát így összejön egy majdnem dobnyi.
Nem bonyolitom túl.
Vannak a fehérek,ebbe belemegy a világos ruha is,zokni,bugyi,minden ami világos szinű és nem engedi a szinét.
Van a sötét mosás,ha nincs benne szürke póló pl,akkor pirosat is beleteszem.Zoknit bugyit szintén.
törölközőt mosok külön,kettőnk nagy fürdőlepedője ,kéztörlők,konyharuha,heti 1 adag pont.
Mindent 40 fokon,5-ösről indita,70 perc mindenestük,mindig tiszta minden.
És van pár kézzelmosós,bár inkább páromé,én praktikusan vásárolok :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!