Úgy döntöttem veszek varrógépet és magam varrok ruhákat, tippek?
Először keress valakit, aki megtanít a varrógép kezelésére. Nagyon könnyen tönkreteheted a gépet, ha rosszul használod. Néhány ismerősöm már járt így.
Első lépésnek bármilyen anyagon ( rossz lepedő, ruha stb) tanulj meg egyenesen, ívesen varrni. Csak azután kezdj bele másba.
Legjobb, ha megveszed Cser Ferencné: Szabás,varrás c. könyvét. Abban a szabás-varrás minden lépése részletesen le van írva.
Anyagot pedig csak akkor érdemes venned, ha már tudod, hogy mit akarsz varrni.
Egy varrónő.
Kispárnahuzat, telefontartó, egyszerű táska, tolltartó. ezek jó gyakorlótermékek.
Kezdésnek szoknyát v. mellényt javasolék (pl lapszoknya, kötős) mert sokkal egyszerűbb, mint az ujjas póló v. a nadrág. Ezekhez csak méretet vágni, szűkíteni, szegni, esetleg gombot, cipzárt varrni kell.
Én szabásminta nélkül tanultam, jó dolgok születtek abból is, de szabásmitnával sokkal egyszerűbb, pontosabb, gyorsabb. A Burdában vannak egypöttyös, másfélpöttyös modellek, amiknek kezdők is bátran nekiveselkedhetnek.
JÓ szórakozást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!