Hogyan tudnám a világos színű tollkabátomról eltüntetni a kézi öblítős mosás után keletkezett foltokat?
Csak sima öblítésre állítsd a gépet+centri(nem kell hozzá semmi mosószer sem öblítő)
DE ! nézd meg a cimkéjét lehet e gépben mosni.
Én nem állnék neki tollkabát mosásnak télen a szárítás miatt. Mitől keletkezett a folt az öblítő kimarta vagy a száradástól?
Én nyáron kimosom gépben 40 fok + centi, és kiakasztom a tűző napra. Folyamatosan átrázogatom és forgatom a szárítókötélen plusz megpróbálom az anyagon keresztül kézzel széttépkedni az összetapadt tollakat.
Sajnos minden mosást kicsit megsínylenek. Egyrészt jövöget ki a toll, tehát csökken a mennyisége, másrészt összetapadnak a tollak és csökken a pufiság. Illetve gondolom a kézzel való tépkedés sem tesz jót neki, de valószínüleg ha ezt nem csinálnám teljesen összetapadnának a tollak.
A száradástól keletkeznek foltok, ezt vagy úgyhagyom vagy azon a részen átnedvesítem újra a kabát anyagát egy szivaccsal, hogy egyszerre száradjon meg az a rész, ugyanis a foltok az egyenlőtlen száradás miatt keletkeznek.
Sajnos az a tapasztalatom, hogy nem érdemes beadni vegytisztítóba ezeket mert csak a pénzt viszi, a kabátot tönkreteszik és nem lesz tiszta, a zsírfolt nem tűnik el pl. nyak részen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!