Milyen lábasitok vannak otthon? Mi az előnye és hátránya? Milyet szeretnétek?
Nekem krómozott edényeim vannak. A többit kiselejteztem.
Gyorsan fő benne az étel, könnyű tisztán tartani. Időnként áttörlöm ecettel, és olyan lesz, mint az új.
Ha leég benne valami(ez az én hibám, nem az edényé) akkor ecetes vizet forralok benne, utána könnyen feljön a leégett rész is.
Hát nekem elsődleges volt hogy mosogatógépben lehessen mosni , ezért van acél edényszettem.Ezt bátran bemerem rakni a mosogatógépbe , viszont egy teflon és a hasonló bevonatú dolgokat nem.
Igaz néha-néha beletapad a kaja de nem okoz terhelést kitakarítanom.
Van:
- hagyományos zománcos = általában leveseket, főzelékeket
- teflon = sültek, pörköltek készítéséhez nagyon jók
- jénai: ezek még a régebbi kiadások (kb. 20 évesek), azt kell róluk tudni, hogy csak szépen, fokozatosan melegedjenek fel, egyszerre a sütővel. Tehát hirtelen meleg helyről hidegre, vagy hideg helyről melegre ne rakd. Egyébként a mikrózást ugyanúgy bírják, mint a "ma született" jénaik. Nyugodtan használd csak őket, bármilyen rakott kaják készítéséhez tökéletesek.
Aluöntvény fazekakat használok, melyek kívül-belül teflonbevonatosak. Nagyon elégedett vagyok velük, nagyon egyenletesen adják le a hőt, tehát ha kis lángon főzök, akkor sem csak a fazék közepénél bugyorog a benne lévő kaja. Nem ragad le benne semmi, még az olyan kritikus ételeknél sem, mint a tarhonya, vagy a rizs. Ha véletlenül elfeledkezek magamról, és mégis leégetek valamit, az odaégett rész simán leválik a fazék aljáról, áztatgatás, vegyszerezés, sikálás nélkül. A nemesacél ("krómozott") fazekaimat legfeljebb leves-, krumpli-, vagy tészta főzésére használom. Sütéshez előszeretettel használok üvegtálakat. Egy fontos dolog, hogy ne melegítsd elő a sütőt, mielőtt beteszed, és semmi baj nem lesz!
Serpenyőből pedig a Tefal verhetetlen, igaz, hogy drágák, de a névtelen 2000 Ft-os kacatokkal ellentétben nem csak 2 évig lesz jó. A széles (28 cm), és mély (10 cm), üvegfedővel ellátott (olyan, mint egy "nyeleslábas") változatot szívesen használom pl. pörkölt, vagy ragúkészítéshez.
A teflonnál egy aranyszabály van: ne hevítsd üresen sokáig! A teflonbevonat károsodik, ha tartósan (percekig) 240 fok fölé hevítik. Ezt egy hús pirításakor nem fogod túllépni, ahogy palacsintasütéskor sem, de ha percekig az üres serpenyőt hevíted, akkor sokat ártasz neki. Erre jobb az öntöttvas serpenyő- például hirtelensült steak készítésre.
6-os vagyok!
Azt még nem írtam, hogy a pároló-edény készletem krómozott, imádom, gyorsan felforr benne a víz, és pl. csülköt is a vízforraló fazékrészben főztem meg. Tökéletes volt! :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!