* Napi;
Hálószobában: Rendrakás, ágyneműk kirázása, ágy megvetése, szellőztetés
Konyhában: mosogatás vagy 5x, tűzhely lemosása használat után, konyhapult letakarítása, konyha felporszívózása, szemetes kiürítése, tiszta edények elrakása a szekrénybe
Fürdőben: kád, wc, kézmosó kimosása
* Heti:
Hálószobában: portalanítás, virágok locsolása, szőnyeg felporszívózása
Fürdőben: felmosás domestossal, szőnyegek kirázása, mosás (1 színes adag, 1 fehér adag)
Konyhában: ha nem ömlik ki semmi, vagy nem lesz maszatos a kő akkor felmosni csak heti egyszer szoktam, különben elég a porszívózás.
* Havi:
Ablakpucolás, télen kb. 3 hetente cserélek ágynemű huzatot.
Napi:
Ágynemű összerakása, este elmosogatás,szellőztetés
Heti:
Söprés,felmosás,porszivózás.
Konyhapult végigmosása (ha hamarabb összekenem,akkor hamarabb mint hétvégén)
Fürdőkád,wc lemosása.
Viráglocsolás
Mosás
Havi: ágyneműhúzás,kis portörlés
Ablakot mosni évente kb 3x szoktam,2 nap alatt ugyanugy néz ki (poros főút melletti lakás)
Mivel 4 gyerek van, van mit csinálni...
napi:Ágyak bevetése -napi rituálé, szellőztetés, szennyes összeszedése, mosása, előző napi hajtogatása, játékok összeszedése, porszívózás..
Konyha: Mosogatás naponta legalább 5-ször ezek után törölgetés,edények elrakása, kuka kivitele, ugyan úgy porszívózás, (azt kihagytam, hogy az egyik kicsi 4 éves elég gyakran bepisil éjszaka, igy a plédjét amit alá rakok van úgy sorozatba mosom, napi szinten...)
Heti: a napihoz társul még a virágok öntözése, 2 hetente ágynemű csere, portalanítás, 2 havonta ablak pucolás...függöny mosás, stb...
és ennek az egésznek semmi látszata reggelente....
Napi:
Kidobom a több, mint egy hetes szemetet, illetve a romlott/penészes dolgokat. A többi marad.
Heti:
Nézem, ahogy a lakótársam kitakarít és megígérem neki, hogy legközelebb én csinálom.
Havi:
Kidobom a szobámból az összes szemetet és rendet rakok. Esetleg felmosok. Egy évben háromszor-négyszer letörölgetem a polcokat és az asztalomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!