Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan mossak ki egy hatalmas...

Hogyan mossak ki egy hatalmas plüssállatot hogy ne menjen szét?

Figyelt kérdés
Elnézést hogy itt teszem fel a kérdést, de gondolom anyukák már szembesültek azzal, hogy plüssállatot kell kimosni. Egy kb egy méter magas és kövér állatkáról van szó, és nem tudom hogyan mossam ki. Ha mosógépbe tuszkolom, félek, hogy széttépi vagy összetörik benne a szivacs, meg ugye valahogyan a kézi mosásnál is ez a helyzet... Vagy a szárításkor figyeljek rá? Segítséééég!

2012. aug. 28. 12:37
 1/8 anonim ***** válasza:
Tisztító?
2012. aug. 28. 12:40
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem valami 100 éves mosógéped van, akkor nyugodtan tedd bele, nincs mi széttépje. A szivacsa sem mehet szét attól, hogy víz éri és forog... A száradása sok időt vehet igénybe ilyen nagy plüssnél.
2012. aug. 28. 12:44
 3/8 anonim ***** válasza:
79%
Én személy szerint kézzel mosnám ki. Nem hiszem, hogy attól a benne lévő szivacsnak baja esik. Maximum kicsit torz lehet az állatka, de azt száradás közben lehet alakítani. Csak arra kell figyelni, hogy minél hamarabb kiszáradjon (pl. kitenni a napra), különben büdös lesz.
2012. aug. 28. 12:44
 4/8 anonim ***** válasza:
57%

Ebben az esetben marad a kézi mosás. Én a méretes plüssállatokat a fürdőkádban szoktam átgyúrni folyékony mosószerrel. Miután kiöblítettem őket, hagyom, hogy a lehető legtöbb víz kicsorogjon belőlük és csak utána teszem ki őket száradni, nem csavargatom, csak hagyom, hogy magátől kicsöpögjön. Centrifugázni és gépben mosni nem szoktam őket, mert attól igen hamar "elfáradnak". :)

Persze sok múlik azon is, hogy mennyire szorul tisztításra, mert ha nagyon erősen szennyeződött, akkor nehéz vele kíméletesen megbírkózni.

2012. aug. 28. 12:45
 5/8 A kérdező kommentje:
Nem koszos nagyon, csak ugye már a portól nem ártana megszabadítani...
2012. aug. 28. 13:01
 6/8 anonim válasza:
Szia!Nekem is van egy kb ekkora pandám,múlt héten sikáltam át!!Nem fér be a mosógépbe,áztatni sem akartam mivel eléggé termetes.így feloldottam a mosószert vödörben és szivaccsal sikáltam míg szép nem lett(gondolhatod milyen volt a fehér része)majd kiraktam reggeltől estig a napra!!Én mindig így mosom át a nagyon nagy plüssöket!!!
2012. aug. 28. 14:08
 7/8 anonim ***** válasza:

Tisztítóba vinném.

De ha mégis otthon próbálkoznék úgy napon nem szárítanám mert az tönkre teszi az anyagot.

2012. aug. 28. 16:11
 8/8 anonim ***** válasza:
Igenis napon kell szárítani, állandóan forgatva. Miért tenné tönkre a nap,vagy aszűrt fény? Nem napokig van ott.
2012. aug. 29. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!