Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan tudnek sporolni?

Hogyan tudnek sporolni?

Figyelt kérdés
Nem regen koltoztem ossze a parommal. Eddig a szuleimmel eltem videken. Itt Budapesten nagyon draga az elet, kulonosen az elelmiszerre gondolok. Hogyan tudnek sporolni? Piacokon szoktam bevasarolni, de meg igy is szinte mindennap valamiert be kell ugrani a boltba es akkor 1-2 ezer forintott ott hagyok. Biztosan valamit rosszul csinalok. A gyakorlott haziasszonyok hogy csinaljak? Nem szeretnem a szuleim segitseget kerni mert az iskolat is ok fizetik es nekik sem konnyu.
2012. aug. 16. 12:20
 1/6 X-atosz válasza:
Én pl úgy spórolok, hogy átszoktam napi 2x-es étkezésre. Ez kezdetben kicsit nehéz, de beválik. Főtt ételt pedig csak heti 2 alkalommal eszem általában.
2012. aug. 16. 12:44
 2/6 anonim ***** válasza:
Ne ugorj be mindennap a boltba, esetleg csak kenyérért. A többit nagybevásárlásokkal intézzétek. A kisboltok drágák. Én is vidékről költöztem Budapestre, és egyáltalán nem drágább az élet, sőt, sok minden olcsóbb a nagyobb verseny miatt.
2012. aug. 16. 13:09
 3/6 A kérdező kommentje:
Igen valoban, de en ugy ertettem, hogy mi otthon pl. hust, tojast, paradicsomat, paprikat, gyumolcsot nem a boltba vettuk...
2012. aug. 16. 15:09
 4/6 anonim ***** válasza:

Kizárólag cetlivel menj vásárolni, és szigorúan csak azt vedd meg, amit arra felírtál.

A kenyérért sem kell naponta lemenned. Én is egy kilót megveszek egyszerre, az elég egy egész hétre. Hazavittem, felszelem, kettesével (napi adag) folpackba csomagolva berakom a fagyóba. Reggel kiveszem, kb. egy óra alatt kienged, és olyan friss, mintha akkor vetted volni ki a kemencéből.

Amikor megkaptátok a kis havi pénzeteket, a rezsire valót tedd félre. A maradékot oszd el annyival, ahány hétre be kell osztani. Próbáld meg a heti keretet tartani a kiadások terén, így azért könnyebb beosztani a pénzt, mintha hó közben nincs semmi kontroll.

Mindig azt döntöm el, hogy vasárnap mit főzök, és a maradékot a következő 1-2 nap hogyan variálom át, hogy ne legyen egyhangú. Eltervezem azt is még hétvége előtt, hogy a köv. hét többi napján mit fogok főzni, így a hétvégi bevásárláskor viszem a cetlit, és úgy vásárolok. Ez esetben hétközben max. 1-2 alkalommal megyek boltba, minél kevesebbszer mégy, annál kevesebb a csábítás.

2012. aug. 16. 21:00
 5/6 anonim ***** válasza:

általában akciók idején és akkor az az akció tényleg olcsóbb legyen mint az átlagárak akkor többet vásárolok, liszt, cukor, tej, búzadara, rizs, olaj, tejföl, margarin, tartós húsáru, fűszerek ezekből ha olcsóbbat találok mindig többet veszek, ez olyan mint a benzin ha olcsóbb jól megtankolok, megpróbálom a közelebb eső de olcsóbb pékségtől megvenni az árut és olyan megveszem a tegnapdélutáni kenyeret az is friss csak az tegnapi ezért fél áron van, vannak hiperekben érték csökkent áruk nem ciki azt megvenni ha jó vagy olcsó mert ott sem minden esetben az megveszem, azt mondják, hogy sárga címkés hiéna, azok mondják akik szeretnék megvenni csak szégyenlik hátha valami ismerős meglátja őket, az a ciki ha emiatt "mert az ismerős meglátja hogy olcsót veszek kiröhög" hozzá állás miatt a hó végén gyors kölcsönt vesz fel hogy a márkás drága hülyeségeket megvegye, a piac sem mindig a legolcsóbb ott is meg kell nézni hogy mit adnak el, én emiatt nem járok oda már fél éve mert iszonyat milyen drága...

sok sikert a spórolásban

2012. aug. 17. 07:12
 6/6 anonim ***** válasza:
Egy hétre előre csináljatok étlapot és csak azt vegyétek meg, ami feltétlenül szükséges. Sok olcsó, egyszerű receptet találsz a neten, fordíts rá egy kis időt, gyűjtsd össze, abból lehet válogatni.
2012. aug. 17. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!